Само през последния половин месец между Китай и САЩ се

...
Само през последния половин месец между Китай и САЩ се
Коментари Харесай

САЩ и Китай стоплят търговските отношения

Само през последния половин месец сред Китай и Съединени американски щати се организираха два разговора за икономическо-търговските въпроси, което е осъществяване на духа на диалога сред държавните им глави на 10 септември, заяви Радио Китай.

Китайските представители организираха диалог с американския търговски представител Катрин Тай и финансовия министър Джанет Йелън за макроикономическата конюнктура, двустранното съдействие и други въпроси. Те загатнаха „ китайско-американското икономическо-търговско съглашение “, „ ликвидирането на спомагателните мита и наказания “, „ справедливото третиране към китайските компании “ и други тематики.

В началото на месеца администрацията на президента Байдън разгласи, че би трябвало да стартира нов кръг от търговски договаряния с Китай, като в същото време резервира митата върху китайския импорт, оповестява " Уолстрийт джърнъл ".

Байдън  не е декларирал твърда позиция  в спора, стартират от предшественика му Доналд Тръмп, който увеличи митата върху вноса от Китай поради недоволства от индустриалната политика и комерсиалния остатък на Пекин. В отговор китайските управляващи стопираха закупуването на американска соя и увеличи митата върху други артикули. 

Китай даде обещание по време на първа фаза от съглашението за преустановяване на спора да купува повече американска соя и други артикули за експорт. Пекин се забави с осъществяването на това заричане, откакто пандемията обърка световната търговия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР