Само преди няколко дни двама наши сънародници, 39-годишният Георги Николов

...
Само преди няколко дни двама наши сънародници, 39-годишният Георги Николов
Коментари Харесай

Шокиращи разкрития за арестуваните с кокаин за 200 милиона долара Георги и Асен, единият се оказа...

Само преди няколко дни двама наши сънародници, 39-годишният Георги Николов и 41-годишния Асен Чехларов, бяха хванати в Перу с кокаин на стойност към 200 милиона $.

Българите, са задържани за транспорт на огромно количество опиати. Според локални медии те били в едно от двете транспортни средства - хладилен камион и лека кола, които превозвали над 380 кг кокаин с висока непорочност.

" Тухлите " с кокаин били скрити в тайници в обшивката на хладилен камион. Машината била под наблюдението на спецполицаите и когато влезнала в региона на плажа край близкото пристанище, била атакувана, написа " Телеграф ".

Цената на дрогата на дребно била 200 милиона $. Двамата са арестувани в провинция Писко, дружно с двама перуанци.

Двамата нашенци са изхвърчали преди дни от София, като ролята им най-вероятно е била да провеждат натоварването на опиата в Перу и да се приберат чисти.

Според очевидци акцията е била светкавична, не проехтял нито един изстрел, а никой от четиримата не съумял да окаже опозиция при задържането. Стоката е била предопределена за пазарите в Европа и Съединени американски щати. Блокчетата с кокаин били с щампа РСА 0 акроним, употребен от наркотрафикантите, с цел да се уточни чистотата на дейното вещество, както и на кой картел са пратките и в коя страна са създадени. Случаят е стихотворец от Специализираната прокуратура по опиатите. Освен нашенците са задържани и двамата перуанци Леонор Ороско и Евер Сото Ривера.

Според специалисти по наркотрафика сега Колумбия и Перу се конкурират коя от двете страни да бъде номер 1 в производството на кокаин. За Съединени американски щати той пътувал непосредствено по вода, до момента в който пътят до Европа минавал през африкански страни, като Нигерия.

Българите в превоза на най-скъпия опиат постоянно се занимават с логистика или като мулета, показаха още проверяващи. В последно време се вижда наклонност латиноамериканки с по няколко кг кокаин да кацат у нас.

Източници от службите обясниха, че двамата арестувани българи са им известно, само че досега не са били арестувани при влизане в страната ни с опиати. Единият носи същото име като сина на прочут професор.

При опит да се реализира връзка с към този момент някогашния учител, с цел да се ревизира дали става дума за съвпадане на имената, той е отказал да беседва с екип на " Телеграф ".

„ Гледайте си работата и да не съм ви чул повече да ме безпокоите, нарушители “, отсякъл професорът.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР