Само на 18, а вече с пето място на световното

...
Само на 18, а вече с пето място на световното
Коментари Харесай

Никола - само на 18, а вече пети в света по кайтсърф

Само на 18, а към този момент с пето място на международното състезание по кайтсърф във фрийстайл сесията в Кабо Верде!

Той е Никола Абаджиев. Учи в Испанската гимназия в София и към този момент е видял едни от най-екзотичните места в света - Мавриций, Чили, Доминиканската република и още доста, с помощта на спорта.

Срещаме ви с него на едно доста красиво място, покрай центъра на столицата - Платото на Витоша, макар че ще си приказваме за вода, високи температури, доста адреналин и доста красиви места. В София тренировките по кайт са невъзможни, а адреналинът е в кръвта на Никола, освен когато е във водата.

Спускания с колело в планината, сноуборд, уиндсърф, а също по този начин и кайт сноу – сноуборд задвижван главно от платно за кайт, са част от заниманията на завършващият тази година гимназия сърфист.

" Ако би трябвало да бъда почтен съм малко по-различен от всички хора към мен, защото се занимавам с нещо, което те не са опитвали и сигурно им се коствам малко вманиачен и чудноват. Но допускам, че всички ме схващат и не съм толкоз вманиачен за тях ", споделя той.

Голямата пристрастеност обаче си остава водата.

" В Кабо Верде по през целия ден и седях във водата, почти по 5-6 часа без да излизам, след това излизах за малко и влизах още веднъж ", споделя Никола.

Израснал в семейство на сърфисти, той се качва на дъската напълно дребен, а още от ранна възраст стартира да впечатлява с уменията си.

" Сърфът свързва хора, които обичат едно и също нещо и на първо време това е едно общество и метод на живот, а по-късно към този момент е спорт ", безапелационен е той.

Това ли е съвършената специалност за един от най-талантливите млади български спортисти?

" Наистина се надявам това да ми бъде работата един ден и с това да се занимавам, в случай че може вечно. Виждаме неповторими места, пътуваме на прелестни дестинации, срещаме нови, много забавни хора и мисля, че това е най-ценното ", споделя Никола.

Той обаче не разчита единствено на спорта. След като приключи главното си обучение у нас, той желае да следва морска биология в Испания.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР