Само едно уведомление за протест е подадено в общината в

...
Само едно уведомление за протест е подадено в общината в
Коментари Харесай

Само едно уведомление за протестите е подадено в общината в Сливен

Само едно съобщение за митинг е подадено в общината в Сливен според условията на Закона за събранията, митингите и манифестациите, оповестиха от локалната администрация. Става дума за митинга, проведен във връзка цените на горивата и автомобилните застраховки, извършен на 11 ноември. През идващите два дни, на 12 и 13 ноември, когато също имаше митинги, уведомления не са били импортирани в общината, каквито са условията, допълниха от там.

Междувременно от ОД на МВР-Сливен оповестиха, че 26 водачи на МПС ще бъдат глобени за нарушавания по време на протестните дейности на 11 ноември. На тази дата Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи и бранш „Пътна полиция“ са обезпечили реда, придвижването и сигурността на участниците преди, по време и след приключването на автошествието, проведено от група жители. След 13 ч. в неделя част от участниците са паркирали и изоставили колите си по основен път ІІ-53, в региона на сливенското с. Крушаре, в посока към автомагистрала „Тракия“, обявиха още от ОД на Министерство на вътрешните работи. С това те са блокирали придвижването в двете направления: от и към автомагистралата и селото. Около 16,30 ч. придвижването по автомагистралата е било възобновено.

След в допълнение интервенция на полицията колите са били избутани от пътното платно и към 17 ч. придвижването към автомагистралата и назад е било напълно възобновено, оповестяват още от полицията. „РУ-Сливен разполага със снимков материал и видеозапис, както на дейностите на протестиращите, по този начин и на полицията, за да се избегнат спекулации. Водачите на 26 автомобила, провокирали затварянето на път ІІ-53, ще бъдат издирени и по отношение на тях ще бъдат взети съответните административно – наказателни ограничения. Служителите на реда ще бъдат безкомпромисни към нарушителите на закона, към грубите нарушавания на публичния ред и закононарушенията по време на протестните действия“, се споделя още в известието.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР