Само един ден ни дели от началото на женската надпревара

...
Само един ден ни дели от началото на женската надпревара
Коментари Харесай

Жребият в Индиън Уелс: Сблъсък между две шампионки от Шлема още на старта

Само един ден ни дели от началото на женската конкуренция в Индиън Уелс, която е определяна от мнозина за най-важната такава в календара, изключвайки тези от Големия шлем. Наскоро стана ясно, че международната номер едно Ашли Барти няма да вземе присъединяване в шампионата, само че всички други топ състезателки са в главната скица и ни чакат вълнуващи тенис страсти.

Топ сложена е Барбора Крейчикова, която още на осминафиналите би могла да срещне една всред надарената Кори Гоф и двукратната шампионка от Шлема Симона Халеп. Ако преодолее тяхната съпротивата, то победителката от Ролан Гарос ще бъде изправена пред ново тежко тестване, тъй като в същата четвъртина място заемат нейната сънародничка Каролина Плишкова, както и тийнейджърската сензация Ема Радукану.

Горната половина пък събра още голям брой топ тенисистки, измежду които някогашните водачки в ранглистата Гарбинье Мугуруса и Анджелик Кербер. Тук място също така зае Ига Швьонтек, която се намира в отлична серия и наскоро завоюва купата в Доха. Полякинята се явява като най-вероятната съперничка на Крейчикова в полуфиналите, но преди този момент ще би трябвало да премине през гореспоменатите съпернички.

Долната част на схемата е не по-малка завладяваща, защото там попадна миналогодишната шампионка Паула Бадоса. Тя може да бъде съществено тествана още в третия кръг, където я чака възможен конфликт с Йелена Остапенко, чиято отлична игра ѝ разреши да победи в Дубай. Преди това обаче латвийката ще би трябвало да се оправи с Лейла Фернандес, като канадката се поздрави с купата в Монтерей единствено преди няколко дни.

Спокойно можем да заявим по какъв начин въпросната четвъртина е най-силната в конкуренцията, тъй като в нея място още откри Анет Контавейт, за която няма да бъде пресилено, в случай че кажем, че е най-постоянната тенисистка през последните месеци. Редно е да споменем и наличието на носителката на купата от 2018-а година, а точно Наоми Осака. Азиатката ще открие акцията си с доста тежък дуел на старта, където ще премери сили с постоянно непредвидимата Слоун Стивънс.

Във финалната четворка бихме могли да станем очевидци на решителния мач за купата от 2021-а, само че първо Виктория Азаренка би трябвало да в профил втората сложена Арина Сабаленка, чиито игри са извънредно неубедителни в хода на годината. Някогашната първа ракета на света се намира в сериозна компания и ще би трябвало също по този начин да спре една всред Петра Квитова и Мария Сакари, с цел да си подсигурява късмет за взимане на реванш от Бадоса.

Full Indian Wells women’s draw:
— Ben Rothenberg (@BenRothenberg)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР