Само двама министри ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол,

...
Само двама министри ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол,
Коментари Харесай

Само двама министри на парламентарен контрол утре

Само двама министри ще вземат присъединяване в петъчния парламентарен надзор, съобщи БГНЕС.
Първи на трибуната ще се качи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, към който има заложен един единствен въпрос. Той ще внесе изясненост пред депутатите по отношение на процедура на Министерството на защитата за обезпечаване летателната валидност на самолети Су-25 К/УБК.
Втори ще дава отговор министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. Въпросите към него са свързани със взаимната активност с трансплантационните центрове в Европа, откритата наднормена централизация на уран в питейната вода в град Харманли, положението на родилната помощ в България, както и просрочените отговорности на Националната здравноосигурителна каса към непознати страни и фондове.
В рамките на законодателната част на пленарното съвещание депутати ще дебатират измененията на първо четене в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, както и измененията на второ четене в Закона за медикаментите от хуманната медицина. Двата значими законопроекта трябваше да бъдат прегледани още в четвъртък, само че пленарното съвещание не се организира заради липса на кворум. Причина за това станаха депутатите от „ Българска социалистическа партия за България “ и Движение за права и свободи, които не се записаха в пленарна зала, както и няколкото отсъстващи народни представители от ръководещото болшинство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР