Само два месеца след като преустановиха партньорството си, Стефанос Циципас

...
Само два месеца след като преустановиха партньорството си, Стефанос Циципас
Коментари Харесай

Марк Филипусис отново е част от екипа на Циципас


Само два месеца откакто преустановиха партньорството си, Стефанос Циципас и Марк Фулипусис още веднъж ще работят дружно. Преди няколко дни двамата бяха видяни дружно в Лос Кабос, като през днешния ден гръцкият уебсайт SDNA удостовери, че финалистът от Уимбълдън 2003 още веднъж ще е част от екипа на международния №5.

Малко преди Ролан Гарос Циципас и Филипусис преустановиха взаимната си работа, защото тенисистът съобщи, че за него е по-добре да има единствено един треньор в лицето на татко му Апостолос. „ Намирам се в стадий от кариерата си, в който нуждая се от един треньор, предоставящ ми цялата нужна информация и разбори, с цел да подобря играта си. По мое мнение, по-малко е повече “ – сподели Стеф по време на Откритото състезание на Франция.

Според SDNA Циципас към момента желае да работи единствено с един ментор, само че се е стигнало до компромисно решение. Те ще се редуват да пътуват със Стефанос по шампионати, като единственото изключение ще бъдат конкуренциите от Големия шлем. Според гръцката медия Филипусис ще съпровожда Циципас в Лос Кабос, Торонто и Синсинати, след което двамата с Апостолос ще се грижат взаимно за подготовката му по време на US Open.

По време на сезона на трева Филипусис изкара експериментален интервал с другата звезда на гръцкия тенис – Мария Сакари, работейки взаимно с дългогодишния ѝ ментор Том Хил. Въпреки отпадането в първи кръг на Уимбълдън, международната №9 съобщи, че се надява двукратният финалист от Големия шлем да продължи да бъде част от екипа ѝ в бъдеще.

Тази седмица Циципас е подложен под №1 на ATP 250 шампионата в Лос Кабос, където ще преследва десетата си купа в Тура. Негов конкурент на осминафинала ще бъде Джон Иснър или Ринки Хиджиката. Другите топ сложени в конкуренцията са Камерън Нори, Томи Пол и Борна Чорич.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР