Само дни след като Община Плевен отново стана стопанин на

...
Само дни след като Община Плевен отново стана стопанин на
Коментари Харесай

Георг Спартански: Амбициран съм „Кайлъка” отново да стане приятно място

Само дни откакто Община Плевен още веднъж стана собственик на централната част от парк „ Кайлъка ”, служащи на „ Паркстрой ” към този момент интензивно работят за нейното разчистване и облагородяване. Днес кметът Георг Спартански персонално се убеди в напредването на дейностите. Видими са резултатите от първата уборка на тревните площи и кошчетата за боклук, при която са събрани и извозени над 70 чувала с разнообразни боклуци, по информация на шефа на „ Паркстрой ” Дамянка Владимирова. През зимния сезон уборки ще се правят всеки петък и понеделник.

В момента се работи по пречистване на подрасти и унищожаване на сухи и паднали клони от лявата страна на централния вход в парка. За по-малко от седмица служащите на общинското сдружение са премахнали ненужните израстъци от Моста до ресторант „ Пещерата ”. Успоредно с това се правят и курсове за транспортиране на клоните и изрязаните шубраци до Регионалното хранилище за боклуци, установи кметът.

Предстои пречистване на храстовата растителност и от дясната страна на входа, със стопляне на времето ще бъдат ремонтирани и освежени детските площадки в парка, ремонт ще бъде изработен и на алейните настилки и осветяване, на пейките, масите и перголите. За по-голяма сигурност ще бъдат сложени и над 70 спомагателни пътни знаци по шосето за коли в предпазената околност.
И в делничния ден мнозина плевенчани се разхождаха или спортуваха в парка. Надеждата на кмета Георг Спартански е резултатите от дейностите по разчистване и ободряване на най-оживената част от „ Кайлъка ” да предизвикат във всички гости отговорно отношение към запазване на чистотата, природата и целостта на построените уреди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР