Само ден след визитата на лидера на свободния свят Володемир

...
Само ден след визитата на лидера на свободния свят Володемир
Коментари Харесай

След визитата на Зеленски Руското посолство заля България с нова порция лъжи и исторически митове и манипулации

Само ден след визитата на водача на свободния свят Володемир Зеленски в София, изпадналият в тежка изолираност дипломат на Русия у нас Елеонора Митрофанова още веднъж избълва един куп неистини, операции и провокации против България.

На страницата си във фейсбук дипломатическата задача разгласява миш-маш от исторически небивалици. Повод за партенката е отбелязването на датата 7 юли, когато през 1879 година са открити дипломатически връзки сред двете страни. Митрофанова още веднъж натрапва хибридната опорка, че сме се освободили от турско робство само и с помощта на Русия, която постоянно ни е пособия в сложни и тежки моменти. Дипломата и дума не обелва за какво България последна на Балканите получава своята независимост, след Гърция, Румъния и Сърбия. Следващата опашата неистина е със починалите съветски войни по време на войната. Само преди година посолството в различен собствен коментар твърдеше, че 200 000 са съветските жертви. Сега броят им е сведен до 100 000, само че истината е напълно друга.

„ Реално става дума за 11 905 жертви по време на Освободителната руско-турска война, а статистиката е на съветски създатели. Според други откриватели можем да приказваме най-вече за 15 до 30 хиляди починали, като тук влизат и ранените, болните, безследно изчезналите. “, споделя пред Faktor.bg известният историк проф. Пламен Павлов. Освен това Митрофанова комфортно не помни, че за свободата ни се бият хиляди украинци, поляци, финдландци и други

Историята е пренаписана и във връзка с Съединението и оповестяването на Независимостта на България. Митрофанова се хвали, че първа Русия ни е признала и подкрепила, а факт е, че и двете събития стават само с национална воля и макар волята на Русия.

Гаврата с историята обаче е най- отвратителна за интервала след септември 1944 година. Според посолството, макар че България е била съдружник с нацистка Германия, руската войска не влиза в борби с българската, а Съюз на съветските социалистически републики подкрепя антифашисткото въстание и определяне на национална власт.

Дали поради обичайното препиване с алкохол или поради неуспеха на Русия в Украйна Митрофанова и екипът й от пропагандисти са тотално изгубени в историята, забравяйки че доста преди България Москва е правилен съдружник на Хитлер и Третия райх. Заедно атакуват Полша и си я поделят. По време на цялата Втора международна война Съюз на съветските социалистически републики има дипломатическо посланичество в София и в никакъв случай не скъсва връзки с България. Нито един български боец не води война против болшевиките. На 5 септември 1944 година Съюз на съветските социалистически републики афишира безочливо война на България, а Червената войска вероломно нахлува по земите ни и с кръв и гнет прегазва страната, налагайки за 45 години тежка комунистическа тирания и предоставяйки властта на шепа партизани-разбойници.

Митрофанова и екипът и от дълго време се славят като нагли лъжци и манипулатори, които сипят ругатни и клюки против България. Митовете в историята са част от неприключилото съветско и руско иго, което Кремъл постанова повече от 200 години. Но истината няма опция, а Митрофанова има незабавна потребност от частни уроци по история.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР