Само 6.7 на сто от учениците от първи до четвърти

...
Само 6.7 на сто от учениците от първи до четвърти
Коментари Харесай

В Перник: Учениците масово се върнаха в клас, но в детските градини има сериозен отлив

Само 6.7 на 100 от учениците от първи до четвърти клас в област са отсъствали през днешния ден от образователни занятия. Това заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието Ваня Коконова. Тя акцентира, че процентът на неявилите се в класните стаи е извънредно невисок, като по думите й спрямо минали години отсъстващите възпитаници са даже по-малко.
Броят на децата от I до IV клас в района е 3829. Заявления за отдалечено образование през днешния ден са подадени за 13 възпитаници. Учебните занятия са минали умерено при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Училищата са били авансово дезинфекцирани, сподели още Коконова.
 Учители с писмо до Борисов: Категорично срещу връщане в клас от 4 януари Учители с писмо до Борисов: Категорично " срещу " връщане в клас от 4 януари
С отворено писмо до премиера Бойко Борисов, здравния министър проф. доктор Костадин Ангелов, основния държавен хигиеничен контрольор - доцент д...
За разлика от учениците, в първия ден от възобновяване работата на детските градини съвсем половината от децата в Перник са си останали по домовете. По данни на общината от общо 3023 деца, посещаващи детските градини, през днешния ден в групите е имало 1589 деца. За съпоставяне, нормалната посещаемост е към 80 %.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР