Само 2 са свободните места за третия етап на класирането

...
Само 2 са свободните места за третия етап на класирането
Коментари Харесай

Две свободни места останаха в девненското СУ за третото класиране на кандидат-гимназисти

Само 2 са свободните места за третия стадий на класирането в девненското СУ " Васил Левски " за банкет на кандидат-гимназисти в елитната професионална паралелка по електрообзавеждане на производството. Това демонстрира информация в уеб страницата на Регионалното ръководство на образованието във Варна.

За съпоставяне броят на незаетите места във водещата се за конкурентна професионална гимназия в Белослав е надлежно 10 –  за специалността " Корабостроене ", и 17 –  за " Корабни тръбни системи ", което значи, че има сериозен риск двете паралелки да останат маломерни, а втората – напряко да се закрие. " Напливът " за образование в професионалната гимназия в Белослав евентуално се дължи на обстоятелството, че реално тя не предлага на своите ученици свободен избор на трудовия пазар, тъй като ги приготвя за наемни служащи в едно-единствено предприятие, с което учебното заведение е сключило контракт.

На този декор девненското СУ " Васил Левски " образова висококвалифицирани експерти, които получават обезпечена претовареност и с право на избор сред трите индустриални колоса на територията на общината, както и на всички места другаде, където се търсят електротехници и експерти по автоматизация. Освен това в границите на образованието на девненските гимназисти им се обезпечават безвъзмезден превоз, обяд, учебници, униформи и специфични финансови бонуси за отличниците, до момента в който учители от " конкурентната " гимназия в Белослав обикалят като пощальони от врата на врата по домовете на хората, в това число и в девненския квартал " Повеляново ", с цел да " зарибяват " кандидат-гимназисти с безвъзмездни таблети, описаха жители.  

Приемът на документи за присъединяване в третото класиране стартира през днешния ден и ще продължи до 24 юли в това число. За него се подава ново заявление, в което желанията се подреждат изначало, съгласно незаетите бройки. Списъците с признатите гимназисти ще бъдат оповестени до 26 юли.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР