Само 12 месеца, след като бе главното действащо лице в

...
Само 12 месеца, след като бе главното действащо лице в
Коментари Харесай

Той пак е тук: Джокович отново достигна върха в света на тениса

Само 12 месеца, откакто бе основното настоящо лице в един от най-големите модерни спортни кавги и бе депортиран от Австралия заради нередности с имунизационния си статут, Новак Джокович се завърна на върха на международния тенис точно в Мелбърн.

След 6-3 7-6(4) 7-6(5) над Стефанос Циципас на финала на Australian Open, сърбинът освен си подсигурява първото място в класирането и изумителната 10-а купа в шампионата, само че и изравни Рафаел Надал по най-вече оценки от Големия шлем в историята на мъжкия Тур, като и двамата разделят по 22.

Гъркът може да съжалява, защото имаше самодейността през преобладаващата част от втория сет и водеше с пробив в третия, само че спадове в представянето във значими моменти му костваха шанса да завоюва първи “мейджър ” и да дебютира като №1.

„ Искам да кажа нещо за Гърция и Сърбия. Ние сме две дребни страни, които нямат тенис обичаи, не сме имали доста тенисисти, които да са били образец за подражателство. Посланието за всички млади по света, които гледат, е – мечтайте за огромни неща, всичко е допустимо. Не оставяйте някой да лишава фантазиите ви.

Няма значение от кое място идвате. Когато имаш компликации в детството, колкото повече провокации имаш, толкоз по-силен ставаш. И аз, и Стефанос сме образец по тази причина. Не допускайте някой да ви отнеме тези фантазии. Отглеждайте тази фантазия. Намерете този човек, който приема вашите фантазии и ги преследвайте, тъй като можете да ги постигнете. “, сподели Джокович.

В речта си на корта Новак Джокович дефинира триумфът над Стефанос Циципас и 22-ата си купа от Големия шлем като " най-голямата победа " в своята кариера поради събитията, свързани с неучастието му преди година и с травмата, която го измъчваше през целия шампионат.

Повече за успеха на Джокович и за всичко от света на тениса, може да четете в.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР