Самият начин, по който ПП действат през последните дни показва

...
Самият начин, по който ПП действат през последните дни показва
Коментари Харесай

Сачева: В меморандума на ПП има абсурди, не може партии да определят организацията на прокуратурата

Самият метод, по който Политическа партия работят през последните дни демонстрира опит за напън и опит за операция, само че не и опит за доброжелателно партньорство.

Това съобщи пред бТВ депутатката от ГЕРБ Деница Сачева по отношение на обявения през медиите меморандум на Политическа партия за ръководството след възможната ротация в държавното управление.

Тя подсети, че документът не получен от ГЕРБ, изпратен е само до Мария Габриел – не публично, а посредством чат приложение, при което от Политическа партия е обещано медийно изказване под формата на ултиматум.

По думите ѝ в меморандума се стига до парадокси - не може партиите да дефинират организацията на прокуратурата.

Сачева разяснява и настояването на Политическа партия външен министър да бъде Николай Денков.

По думите й, той в действителност оправдава придобилата медийна известност фраза „ На Ники му се пътува “, тъй като непрекъснато е в чужбина.

Тя означи, че през вчерашния ден Денков беше във Франция, в случай, че през предходната седмица френската страна одобри Мария Габриел и не е имало политическа нужда от две визити през няколко дни.

Сачева уточни, че ГЕРБ са приели тази формула на държавно управление умишлено, само поради външната политика.

Тя разясни, че на фона на множеството спорове и идните европейски избори упованията са за политическа предвидимост и непоклатимост, само че вместо това от Политическа партия се виждат опити за напън и преодоляване на разнообразни постове.

„ Нормалното е да има диалози “, сподели Сачева, като добави, че от ГЕРБ са работили по текстове за процедурите, по които да се попълни съставът на регулаторите - очаквали са да седнат да договарят, а вместо това са получили ултиматум и непрестанно се насочат внушения за ГЕРБ.

„ Не може да има политическо парцелиране на правосъдната система, службите, регулаторите, контролните органи “, безапелационна е тя.

Сачева акцентира, че от „ Продължаваме промяната “ са оповестили сливането на Национална агенция за приходите и митниците без авансово разискване и без даже да осведомят сътрудниците си от ГЕРБ за това – обратно на поръчките за бистрота от страна на Политическа партия.

Депутатката дефинира като безусловно погрешни изказванията на Политическа партия, че ГЕРБ желали надзор върху две трети от регулаторите.

Хората, които би трябвало да бъдат определени, би трябвало да съберат 160 гласа в Народно събрание – това не може да стане единствено с гласовете на ГЕРБ и Политическа партия, подсети тя, като акцентира, че номинации би трябвало да могат да вършат всички партии, както и неправителствени организации.

В отговор на обвиняванията на Политическа партия тя запита дали шефът на КЕВР Иван Иванов, който беше номинация на ГЕРБ, е политически привързан. Сачева подсети, че Политическа партия са опорочили процедерута за избора на негов правоприемник, в резултат на което Конституционен съд върна Иванов на поста.

Тя означи също, че в самия текст на оповестения меморандум е записано, че в случай че не се реализира единодушие, ще се върви към избори 2х1.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР