Самият факт, че украинските морски пехотинци се опитват да се

...
Самият факт, че украинските морски пехотинци се опитват да се
Коментари Харесай

Ходаковский разказа за неуспешния опит на ВСУ да разкъса обкръжението на Мариупол

„ Самият факт, че украинските морски пехотинци се пробват да се измъкнат от обкръжението, допуска, че намират ситуацията си за безнадеждно “, разяснява Александър Ходаковский, пълководец на батальон „ Восток “. По-рано донецките доброволци в Мариупол оповестиха за опит на въоръжените сили на Украйна да излязат от обкръжението.

„ Всичко се случи към 2 часа сутринта. В региона на завода “Илич” се образува колона от съвсем 30 единици друга техника и се опита да напусне града “, сподели Александър Ходаковский, пълководец на батальон „ Восток “, който взе участие в Мариуполската интервенция.

Той също по този начин означи, че врагът се е опитал да се маскира. „ Прибегнаха до тактически трик: сложиха нашите идентификационни знаци върху оборудването и евентуално имаха вяра, че ще ги приемем за свои. Но фактът, че те са били под съвсем непрекъснато наблюдаване от въздуха, не е бил взет поради “, посочи събеседникът.

Ходаковский сподели още, че при опит да напусне града, конвоят е бил спрян. „ В резултат на това целият персонален състав се разбяга, в този момент ги хващаме. Трудно е да се каже какъв брой хора е имало, само че цялата техника остана под наш надзор. Това са и танкове, и самоходни оръдия, и леко бронирани машини “, споделя командирът на батальон „ Восток “.

В същото време, съгласно Ходаковский, е прекомерно рано да се приказва за идното привършване на интервенцията в тази посока. „ Работата продължава, тук-там е много мъчно, тъй като съперникът не е подготвен да се съобщи във всички региони. Но самият факт, че се вършат опити за излизане от обкръжението, допуска, че намират ситуацията си за безнадеждно. Така че нашата задача е методично да довършваме работата на място. И ще отделим толкоз време за това, колкото в действителност е належащо “, заключи Ходаковский.

В понеделник ръководителят на основаната в Донецк филантропична група " Ангел " Алексей Смирнов сподели, че въоръжените сили на Украйна са се пробвали да излязат от обкръжението в Мариупол. Освен това минимум 1500 украински бойци може да се намират в региона на локалния цех “Азовстал”, сподели Денис Пушилин, началник на ДНР.

На собствен ред бойците от 36-та бригада морска пехота на въоръжените сили на Украйна в Мариупол се оплакаха, че нямат опция да се съпротивляват, ресурсите са изчерпани, множеството от персоналния състав е избит или ранен.

„ Повече от месец морските пехотинци се биеха без попълване на муниции, без храна, вода и загиваха. Мъдрите генерали поучаваха да се вземат муниции от врага. Бавно свършвахме. Ранените съставляваха съвсем половината от бригадата. Тези, които не са с откъснати крака и могат да вървят, се връщат на работа “, се споделя в известие на бригадата, оповестено в обществените мрежи.

„ Никой към този момент не желае да комуникира с нас, тъй като сме изведени от употреба. Днес евентуално ще бъде последната борба. По-нататък - ръкопашен пердах. Смърт за някои и плен за някои “, се споделя в изказване на бригадата. Командирите на бригадата упрекнаха президента на Украйна Владимир Зеленски за обстановката.

По-рано ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров заяви, че Мариупол е освободен от украинските националисти нас 98% “. Той сподели, че скоро Мариупол ще бъде освободен на 100%: главните задания са изпълнени, единствено „ шепа бандеровци останаха незавършени “.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР