Сам Сумик е един от най-успешните треньори в WTA Тура

...
Сам Сумик е един от най-успешните треньори в WTA Тура
Коментари Харесай

Треньорът на 90-тата в света: Серина няма да е във форма; отиваме да я победим

Сам Сумик е един от най-успешните треньори в WTA Тура през последното десетилетие, като може да се похвали с извеждането на две състезателки до номер едно в света, а точно Виктория Азаренка и Гарбинье Мугуруса. Специалистът печели общо цели четири трофеи от Големия Шлем с въпросните тенисистки. Наскоро обаче французинът реши да оказва помощ на своя сънародничка, което в никакъв случай до момента не беше правил през своята кариера.

Става въпрос за 24-годишната Хармони Тан, която проби в топ 100 едвам през този сезон и до наскоро е имала финансови проблеми с пътуванията по шампионатите. Самият Сумик пък разкри пред Tennis Majors какво го е предиздвикало да стане ментор на Тан и за какво счита, че тя е способна да спре Серина на идния Уимбълдън, където двете ще премерят сили още на старта.

" Винаги съм желал да оказвам помощ на тениса в моята страна, а до момента в никакъв случай не съм имал опция и не съм бил част от федерацията. Хармони сама ме потърси, а аз бях впечатлен от нейната вариативност в играта. Тя разполага със страхотна техника и е способна да направи всичко на корта. Истината е, че не разполага с нужната мощ при ударите си, единствено че работим върху това да бъде по-агресивна и към този момент се оправяме добре.

Няма удобен или неприятен чоп. Трябва да се абстрахираш от името против теб. Смятам, че ще е необикновен опит да се изправи против Серина на Уимбълдън, тъй като доста малко състезателки имат сходен късмет. Вероятно ще има доза нервно напрежение, само че Хармони би трябвало да го замести с неспокойствие. Все отново взе участие на първия си Уимбълдън, а от другата страна на мрежата ще стои една от най-големите митове в спорта.

Самата Серина би трябвало да бъде нервна. Тя не е играла в професионален шампионат през последната година и просто няма по какъв начин да е в добра форма. Това не значи, че ще бъде елементарно и следва тежък дуел, в който опциите няма да са доста пред моята тенисистка, но отиваме с мисълта да победим Уилямс и имам вяра в възможностите ни - приключи оптимистично експертът.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР