Салата, поднесена под формата на торта, неминуемо ще заеме най-важното

...
Салата, поднесена под формата на торта, неминуемо ще заеме най-важното
Коментари Харесай

Салатена торта стана истински хит номер 1 в целия свят: Опитате ли я веднъж, ще я помните цял живот

Салата, поднесена под формата на торта, неизбежно ще заеме най-важното място на празничната ви софра! Толкова вкусна салата едва ли сте опитвали! Гостите ще изпитат същинска приятност от зашеметяващият й външен тип и страховит усет! Задължително би трябвало да включете тази торта в бележника си с предписания.
Съставки:
Пилешко филе – 400 грама;
Сушени сливи – 150 грама;
моркови – 2 броя;

орехи – 100 г;
яйца – 4 броя;
картофи – 3 броя;
гъби – 200 грама; (може и мариновани)
Сирене – 250 грама;
краставици и орехи за украса;

майонеза или заквасена сметана.
Приготвяне на Салатена торта №1 в света:
Сварете морковите, картофите и яйцата. Морковите настържете на едро ренде, нарежете яйцата на колелца, а картофите – на дребни кубчета. Нарежете филето на едро. Гъбите ги запържете в масло или олио. Натрошете орехите, а сливите, които са били авансово накиснати във вода за към 5 минути, също нарежете на кубчета. Сиренето настържете на ситно ренде. Започнете да редите салатата, като сред всеки слой слагате майонеза или заквасена сметана.

Ето и каква е точната класификация на обособените пластове торта: морковите, половината картофи, половината от яйцата, половината от сиренето, гъбите, втората половина от картофите, останалите яйца, пилешкото филе, сливите, ядките, останалата част от сиренето.
Направете салатата във форма за торта, оставете да престои в ледник, а по-късно просто отделете от формата. Ще получите една красива солена торта. Украсете салатата с линии от краставица и няколко листа магданоз. Гостите ви в действителност ще бъдат сюрпризирани, какъв брой вкусна може да бъде тази салата и обезателно ще ви помолят за рецептата. Бон апети!

Ето и още една рецепта: Сочни и вкусни шницели от тиквички
Много от дълго време мъжете от едно индийско крайбрежно село още веднъж излезли в морето, с цел да ловят риба. Жените, които останали на брега, почнали да се молят на боговете, да им дадат плод, който да е гальовен и апетитен като риба, само че да пораства на земята. Боговете възнаградили дамите с тиквички. Романтичната легенда е сходна на истината, защото тиквичките са в действителност потребен зарзават: той ще ви засити и в това време ще ви помогне да поддържате фигурата си. Удивително е какъв брой доста предписания с тиквички съществуват! Днес ще приготвим дружно чудесно ядене: вкусни шницели от тиквички, със заквасена сметана и чесън. Приготвят се както месните шницели, само че хубавото е, че цената и калоричността на зеленчуците е 10 пъти по-ниска. За подготвяне на рецептата изберете млади тиквички.

Съставки за 4 порции:
тиквички – 500 гр.
мляко – 100 мл.
яйца – 2 бр.
галета – 100 гр.
сол – 0.5 ч. л.
пшенично брашно – 3 ч. л.
черен пипер (смлян) на усет
масло – 20 гр.
слънчогледово олио – 2 супени лъжици

Приготвяне:
Измийте тиквичките, нарежете ги на ленти с дебелина 0,5–1 см., леко начукайте частите и от двете страни. Подправете с черен пипер и оваляйте в брашно.
Разбийте яйцата със сол и мляко. Потопете тиквичките в сместа, по-късно оваляйте в галета.
Приготвените тиквички наредете в тава и ги оставете в ледник за 10 минути. Това ще помогне на панировката да не падне по време на пържене.
Загрейте маслото и растителното олио. Поставете тиквичките и пържете до златисто кафяво.
Сервирайте със сметанов сос: смесете сметана с нарязани зелени подправки, чесън и щипка сол.
Споделете с приятелите си тази рецепта.
Инфо: Букварче

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР