Сакременто Кингс е един изключително интересен отбор, в който основна

...
Сакременто Кингс е един изключително интересен отбор, в който основна
Коментари Харесай

Камен Алипиев: Везенков е изправен пред предизвикателството НБА, но има всички шансове за огромни успехи

Сакременто Кингс е един извънредно забавен тим, в който съществена фигура е подписалият единствено преди два дни продължение на контракта си за 217 млн. $ за четири години Домантас Сабонис.  Това разяснява в ефира на Euronews PrimeTime журналистът Камен Алипиев.

Александър Везенков отива в тим, където ще бъде на осмо място по заплата. Понякога това е еквивалентно на минутите, който играеш – тези, които играят повече, получават най-вече, изясни той.

Според него Везенков е изправен пред съществено предизвикателство в НБА, тъй като баскетболът, който се играе в Евролигата е доста по-треньорски и по-отборен. В постоянния сезон на НБА нормално се залага повече на самостоятелната игра, на това звездите да получават минутите си, с цел да радват публиката и да се попълня касата на тима, изясни Камен Алипиев.
Най-хубавото за Саша е това, че той е човек с извънредно високо баскетболно IQ. Той е страховит екипен състезател и с доста положителни детайли, като мигновената пукотевица след приемането на топката. Има доста добър взор над играта и мисля, че ще успее, тъй като това е едно момче, което работи извънредно доста.
Алипиев акцентира, че Везенков е теоретичен на усърдие и отговорност от своето семейство. От него обаче зависи по какъв начин ще се впише в този отбор и по какъв начин ще оползотвори минутите, които получава в игра. Каквото и да се случи обаче, вратите на Олимпиакос постоянно ще бъдат необятно отворени за Саша, безапелационен беше Камен Алипиев.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР