Съжалявам, че продължават да ги лъжат техните синдикални лидери и

...
Съжалявам, че продължават да ги лъжат техните синдикални лидери и
Коментари Харесай

Борислав Сандов за протестите на енергетиците: Синдикални лидери ги лъжат

Съжалявам, че не престават да ги лъжат техните синдикални водачи и представители на опозицията. Няма късмет за никоя страна въглищата да не престават да се добиват, до момента в който ги има в земните ядра. Това съобщи в ефира на Nova News някогашният министър на околната среда и водите по отношение на митингите на енергетиците и миньорите.

Той изясни, че закриването на въглищните централи е неотложно поради климатичните промени и тъй като пазарната стопанска система към този момент работи по метод, по който най-евтината сила си пробива най-лесно път.

посочи, че териториалните проекти не задават цели, а изясняват пътя, по който да се случи енергийният преход. Той подсети също по този начин, че от Европейски Съюз ще бъдат отпуснати средства посредством редица стратегии, с които да бъде обезпечена както различна претовареност, по този начин и преквалификация на служащите от въглищните централи.

Миньорите в „ Марица-Изток “ не са с кирки, а са оператори на машини, т.е. те ще могат да работят до 2040-а година на същите тези машини, уточни Сандов.

Бившият екоминистър означи, че зелената промяна е нужна поради климатичните промени, които към този момент са се трансформирали в „ климатична рецесия “, взимаща жертви, визирайки наводненията в Царево.

По думите на Сандов след ерата на въглищните централи ще има вложения, които ще бъдат ориентирани към основаването на различни мощности и други браншове в стопанската система и превоза, които обезателно ще отворят работни места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР