Съгласно метеорологичната прогноза на НИМХ – МОСВ има данни за

...
Съгласно метеорологичната прогноза на НИМХ – МОСВ има данни за
Коментари Харесай

Институциите във Варна са в готовност за опасните метеорологични явления, които предстоят

Съгласно метеорологичната прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология – Министерство на околната среда и водите има данни за рискови метеорологични феномени. За през днешния ден, 18 ноември 2023 година е разгласен " ОРАНЖЕВ КОД “ за рискови метеорологични феномени – мощен вятър и дъжд за цялата област Варна.

Очаква се вятърът да е с пориви до 30 m/s, а преваляванията от дъжд да са с количества 15-35 л/кв.м.

Министерството на вътрешните работи, Главна Дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и Регионалната Дирекция ПБЗН предизвестяват, че вследствие на интензивните превалявания има заплаха от пораждане на поройни наводнения пред идващите 48 часа на територията на: община Аксаково - река Батова /р. Изворска и по главната река/, община Дългопол - река Камчия /р. Луда Камчия, р. Елешница, р. Голяма Камчия /.

Предупрежденията важат за общините Аврен, Провадия, както и за Северночерноморското крайбрежие и по особено за териториите оттичащи се непосредствено в Черно море. Това са общините Варна, Аврен, Долни Чифлик /р.Фандъклийска/ и община Бяла.

Всички институции ангажирани с провеждането на дейности при пораждане на сериозни обстановки са предизвестени да координират напъните, които подхващат и в случай че е належащо да оказват помощ и подпомагане чрез силите на Единната избавителна система.

На институциите е указано да вземат спомагателни ограничения за повишение готовността за деяние при мощни ветрове, да бъдат тествани и приведени в подготвеност за деяние механически средства за осъществяване на действия по подготвеност при усложнена конюнктура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР