Съгласете се, че всички се удивяваме от големи семейства, в

...
Съгласете се, че всички се удивяваме от големи семейства, в
Коментари Харесай

Жената-рекордьорка, която родила 69 деца

Съгласете се, че всички се удивяваме от огромни фамилии, в които порастват 10, 12 или даже повече деца. Записаният в Книгата на Гинес връх за брой деца обаче е доста по-висок.

Рекордът принадлежи на елементарна селска жена от Русия на име Валентина Василиева. Валентина и брачният партньор й Федор били родители на не по-малко от 69 деца. Двойката живялапрез 18 век, сред 1725 и 1765 година Валентина ражда 15 двойки близнаци, седем тризнаци и четири четиризнаци.

 семейство-с-69-деца

Като цяло дамата претърпяла 27 раждания. От 69 деца оцеляват и израстват 67, което също е доста високо число за тези времена. Някои специалисти слагат под въпрос правдоподобността на историята на Валентина и Федор, само че информацията за двойката и децата, родени от тях, е документирана в няколко източника.

Между другото, от позиция на актуалната медицина, тялото на дамата е изцяло в положение да се оправи с 27 раждания през живота си. Е, при удобно генетично „ съвпадане “ може да се допусна и вероятността от раждането на толкоз доста близнаци поред.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР