Съединените щати съветват Украйна да деокупира южните региони, включително Херсон,

...
Съединените щати съветват Украйна да деокупира южните региони, включително Херсон,
Коментари Харесай

Financial Times: САЩ съветват Украйна да освободи юга до началото на зимата

Съединените щати поучават Украйна да деокупира южните райони, в това число Херсон, до настъпването на студовете, когато напредването на войските ще се забави, написа Financial Times.

" В дълготраен проект за Украйна е пагубно това, че Русия блокира достъпа до акваторията от Мариупол до Одеса. Източникът на витална мощ за Украйна е достъпът до Одеса, по тази причина за украинците е значимо да бъдат в настъпателна позиция, а освен в отбранителна на юг. " – разясни демократът Крис Мърфи, член на сенатската комисия по външна политика.

Западните съдружници гледат на освобождението на Херсон като решаващо тестване за Украйна.

" Ако можете да контролирате Херсон, вие абсолютно ще можете да възпрепятствате достъпа до Одеса, което, доколкото разбирам,  руснаците желаеха да създадат. “ – разяснява почитан американски боен.

Украинците също считат, че околните седмици ще имат решаващо значение за акцията по освобождение на южните територии, се споделя още в публикацията.

Според американските военни, освобождението на Херсон може да стане допустимо откъм средата на ноември.

ВСУ напреднаха на североизток от града и заеха плацдарм край Днепър, заяви различен представител на Пентагона. Украинските сили се придвижват към Херсон и от север, само че по-бавно.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР