Съединените щати са шпионирали украинския президент Володимир Зеленски, съобщи CNN,

...
Съединените щати са шпионирали украинския президент Володимир Зеленски, съобщи CNN,
Коментари Харесай

CNN: САЩ са шпионирали Зеленски


Съединените щати са шпионирали украинския президент Володимир Зеленски, заяви CNN, базирайки се на секретни документи на Пентагона, изтекли в мрежата.

„ Документ разкрива, че Съединени американски щати са шпионирали Зеленски “, твърди каналът.
Източник, непосредствен до президента на републиката, сподели пред CNN, че не е сюрпризиран от тази обстановка и я назова " предстояща ". Отбелязва се, че украинските управляващи са надълбоко разочаровани от приключването на информацията.

Според канала в отчет на американското разузнаване, основан на данни от електронното разузнаване, се споделя, че Зеленски в края на февруари е „ предложил да нанесе удари по местата на разполагане на съветските войски в Ростовска област “ благодарение на безпилотни летателни апарати, защото Украйна няма дълго -далечни оръжия, способни да реализират такива цели.

Според CNN получената разследваща информация може да изясни обществените изказвания на Съединените щати за нежеланието да дават на Украйна оръжия с огромен обхват заради опасения, че Киев ще ги употребява за удари по цели в Русия.
В четвъртък медиите писаха, че Пентагонът проверява приключване в обществената мрежа на материали, описващи положението на украинските войски и проектите на Съединени американски щати и НАТО да ги засилят. New York Times отбелязва, че документите, датирани от началото на март, се популяризират в „ съветските проправителствени канали за телеграми “.
В петък стана известно за публикуването на нова порция документи. Според изданието повече от 100 документа може да са попаднали в интернет, вредите от случая се правят оценка като обилни. В същото време Ройтерс в неделя, базирайки се на американски чиновници, не изключи, че секретни материали, свързани с украинските войски, може да са фалшифицирани.
Въпреки това в петък кабинетът на Зеленски заяви, че самият президент на съвещание на щаба на висшия главнокомандващ е разискал въпросите за попречване на приключване на информация за проектите на въоръжените сили на Украйна.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос за приключването на информация, сподели, че Москва не се съмнява в директното или непряко присъединяване на Съединени американски щати и НАТО в спора.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР