Съединените щати са сериозно обезпокоени от голямото увеличаване на новите

...
Съединените щати са сериозно обезпокоени от голямото увеличаване на новите
Коментари Харесай

САЩ са готови да окажат помощ на Индия заради тежката ситуация с COVID-19

Съединените щати са съществено обезпокоени от огромното увеличение на новите случаи с ковид в Индия и възнамеряват да окажат незабавно спомагателна помощ, заяви нощес в имейл за Ройтерс говорителка на Белия дом.

,,Ние сме в дейни диалози на високо равнище и планираме бързо да окажем спомагателна помощ на държавното управление на Индия и индийските здравни служащи, които се борят с това последно експлоадиране на заразата'', показа говорителката и уточни, че "много скоро " ще бъда обявени детайлности.

Индия с население към 1,3 милиарда души са бори през последните дни с рекордни нараствания на новите случаи с ковид и с дефицита от О2 за медицински цели. Даже се е налагало военни самолети да доставят до Делхи контейнери с О2 от други елементи на страна и дори от чужбина, осведоми Българска телеграфна агенция.
Вчера индийското здравно министерство заяви, че през предното денонощие са били доказани нови 346 786 случая с ковид. От началото на пандемията в страната случаите възлизат на 16,6 милиона, измежду които 189 544 са завършили със гибел. Експерти обаче споделят, че броят на случаите е евентуално няколко пъти по-голям и отсега нататък ще нараства.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР