Съединените щати повече няма да пречат на прехвърлянето на своя

...
Съединените щати повече няма да пречат на прехвърлянето на своя
Коментари Харесай

Западът почна подготовка за авиационен Рамщайн

Съединените щати повече няма да пречат на прехвърлянето на своя бойна авиация в Киев. Такъв извод може да се направи от изказването на посланика на Съединени американски щати в ОССЕ Майкъл Карпентър, представено от европейските медии.

Възможността за предаване на бойни самолети F-16 на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) със единодушието на Вашингтон бе оповестена неотдавна от холандския външен министър Вопке Гукстра. Думите му прозвучаха съвсем по едно и също време с обръщението на президента на Украйна Владимир Зеленски към участниците в срещата в базата Рамщайн за даването на такива самолети. Сега в Киев към този момент утвърдително споделят, че Рамщайн-9, плануван за средата на февруари, ще бъде авиационен.

Според публични данни холандската войска разполага с 61 изтребителя F-16AM / BM, които би трябвало да бъдат разпродадени заради поетапната подмяна с американски F-35.

Колко от тях могат да бъдат доставени на въоръжените сили на Украйна, към момента не се оповестява. Но е известно, че украинският режим от дълго време желае от американците многофункционалния лек изтребител от четвърто потомство General Dynamics F-16 Fighting Falcon („ Боен сокол “). Различни модификации на F-16 в размер на повече от 4 хиляди единици са в употреба допълнително от 20 страни. Следователно освен Холандия, само че и други членки на НАТО могат да бъдат донори на тези самолети за авиацията на въоръжените сили на Украйна.

Припомняме, че през 2015 година в Сирия точно турски F-16 смъкнаха съветски бомбардировач Су-24М с ракета въздух-въздух. И, явно, неслучайно представителят на командването на Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат разгласи плануваното потребление на F-16 за решение на проблемите на противовъздушната защита на Украйна.

Но „ Бойни соколи “ могат да се употребяват и за дейно осъществяване на други задачи, в това число бомбардировки и ракетни удари по противников позиции, което е демонстрирано нееднократно по време на многочислени спорове и местни войни в Близкия изток, Афганистан и на Балканите.

Съдейки по изказванията на киевските управляващи, въоръжените сили на Украйна към този момент имат летателен екипаж, кадърен дейно да ръководи американските бойни соколи.

Той, явно, е бил подготвен и продължава да бъде обучаван от експерти от Пентагона, защото през юли 2022 година Конгресът на Съединени американски щати отпусна Щатски долар 100 милиона за тази цел.Официално образованието на водачи и механически личен състав на въоръжените сили на Украйна за работа с F- 16 трябваше да стартира през 2023 година в Тексас. Въпреки това, съдейки по публикуването на фотоси в медиите и обществените мрежи, то е почнало през есента на 2022 година

Според конгресмена Адам Кинзингер образованието на летателния състав на въоръжените сили на Украйна би трябвало да отнеме към три месеца. Но съгласно военния специалист Владимир Попов, служил дълго време в частите за противовъздушна защита на Въздушно-космическите сили (ВКС) на Руската федерация, е належащо да се отдели доста повече време, с цел да се обучат експерти по ръководство и употреба на самолети от четвърто потомство.

„ Възможно е, в случай че бъде взето решение за прекачване на бойни самолети F-16 на въоръжените сили на Украйна, те да бъдат ръководени от наемни експерти с американско или друго поданство от страни от НАТО “, отбелязва той.

Попов свързва този сюжет с обстоятелството, че обобщавайки резултатите от Рамщайн-8, ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник от армията Марк Мили сподели, че Съединени американски щати ще дават помощ на Украйна „ колкото е належащо. "

Съединени американски щати са съсредоточени върху това Украйна да има нужните качества, с цел да успее в този момент, сподели той. Пентагонът е уверен, че в случай че след Рамщайн-8 въоръжените сили на Украйна получат хиляди бойни машини, самоходни артилерийски установки и други оръжия, Киев ще стартира нахлуване.

В тази връзка американските медии цитират украински боен специалист, полковник от въоръжените сили на Украйна Олег Жданов, който счита, че Киев е получил " 150-160 артилерийски оръдия, 134 верижни танка и 40 колесни, системи за противовъздушна защита, муниции ".

„ Обхватът на боеприпасите за реактивните системи за залпов изстрел HIMARS се усилва до 160 км. И броят на боеприпасите стартира да се пресмята в такава цифра като милион, - отбелязва Жданов.

„ Радваме се, че във връзка с главните индикатори – танкове, артилерия – те получиха на половина, а във връзка с бойните бронирани машини даже им блокираха това, което изиска главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни (за обезпечаване на начало на настъплението.- Н.Г.) ", съобщи още той.

„ Един от негласните резултати от приключилия Рамщайн е митът, че Западът ще окаже малко помощ на Киев с танкове “, сподели пред „ НГ “ военният специалист, генерал-лейтенант в оставка Юрий Неткачев.

- " Съдейки по експертните оценки, които се появиха след срещата на „ приятелите на Украйна “ в американската база в Германия, това надалеч не е по този начин ", счита той.

" В края на краищата, с изключение на английските и френските, ще има и руски Т-72 (остатъци от въоръжените сили на Полша, Румъния и др.), които извадиха някогашните страни от социалистическия лагер в техните отбранителни арсенали. Общо повече от 170 танка ще бъдат доставени на въоръжените сили на Украйна в близко бъдеще. Това е доста ", изяснява специалистът.

" На фона на диалога за немските Леопарди това не се обявява, защото съгласно проекта на стратезите на Съединени американски щати и НАТО контраатаката на въоръжените сили на Украйна против съветските войски би трябвало да бъде неочаквана. Вярно е, че ударът с танкови клинове и мобилни отряди, както направиха въоръжените сили на Украйна през септември в региона на Харков, няма да бъде оригиналност ", счита Неткачев.

„ Освен това частите и съединенията на въоръжените сили на Руската федерация, подсилени от резервисти, сътвориха защита в дълбочина съвсем по цялата над 900-километрова линия на прикосновение “, отбелязва генералът.

Според Неткачев, Киев явно крои проекти за пробив на съветската защита освен посредством потреблението на високоточни оръжия и бронирани мобилни групи, само че и посредством потреблението на мрежово-центрични способи за водене на война: обработка на данни от галактическото разузнаване, АВАКС -тип аероплан за ориентиране, неочакван солиден удар от самолети и дронове.

„ Посоката на такава основна офанзива, съгласно опита от доста войни и спорове, постоянно се пази в загадка. Но не изключвам, че до началото на огромна стратегическа атака въоръжените сили на Украйна ще разполагат освен със самолети F-16, само че и с военно-транспортни (Ми-8/17) и ударни (Ми-24/ 28) хеликоптери, чийто брой може да бъде 60-70 единици ", - споделя военачалник Неткачев.

- " Толкова винтокрили, поради новите вероятни доставки от страните от някогашния Варшавски контракт (Полша, България, Чехия и Словакия), скоро ще влязат в състава на вертолетната авиация на Въоръжените сили на Украйна. Смятам, че тези ударни десантни сили на авиацията ще бъдат задоволителни, с цел да се опитат частите на въоръжените сили на Украйна да извършат оперативно-тактически десанти в тила на въоръжените сили на Русия ", сподели специалистът.

Трябва да се означи, че ръководителят на Министерството на защитата на Украйна Алексей Резников заяви на 22 януари, че английски хеликоптер Sea King е дошъл в страната като военна помощ.

В най-новата история на войните и споровете към този момент е осъществен десант на оперативно-тактически десанти. И, съгласно генерала, той към този момент е проучен в съветските военни научни среди.

Като образец той цитира фрагменти от книгата на военните теоретици Игор Попов и Муса Хамзатов „ Войната на бъдещето: концептуални основи и на практика заключения “, които, анализирайки подготовката за настъплението на Съединени американски щати през 2003 година в Ирак, пишат, че аргументите за неуспехите на Багдад бяха, че иракската войска провежда защитата „ въз основа на методите от втората половина на двадесети век “. Авторите обръщат внимание на обстоятелството, че Ирак не е оставил съществени сили в тила на своите войски. Както ударните групи, по този начин и тактическите въздушни офанзиви на Съединени американски щати и техните съдружници съумяха да победят иракчаните.

Превод: СМ

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР