Съединените щати не възразяват Украйна да използва оръжия, доставени от

...
Съединените щати не възразяват Украйна да използва оръжия, доставени от
Коментари Харесай

САЩ съгласни Украйна да ползва американски оръжия срещу територии, които Русия планира да анексира

Съединените щати не възразяват Украйна да употребява оръжия, доставени от западните сили, с цел да си върне личната територия от съветска окупация, в това число областите, които Кремъл има намерение да анексира , откакто организира там фиктивни референдуми, предава Укринформ.

Това сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който приказва на взаимна конференция с министъра на външните работи на Индия Субраманям Джайшанкар във вторник, 27 септември, оповестява сътрудник на украинската организация.

" Украйна има безспорното право да се пази на цялата си територия, в това число да си върне територията, която по един или различен метод е нелегално отнета от Русия ", означи ръководителят на Държавния департамент на Съединени американски щати.

В тази връзка първият посланик акцентира, че оръжията, предадени на Украйна от Съединени американски щати, както и от други съюзнически страни, към този момент са потвърдили своята успеваемост - както в северната част на Украйна преди няколко месеца, по този начин и в този момент - в южната и източната част.
 ISW: С HIMARS стартира трета фаза на войната
ISW: С HIMARS стартира трета фаза на войната

Украйна се готви за контраатака в Херсон

Блинкен акцентира, че оповестяването от руснаците на анексиране на украински територии няма да сътвори никакви правни промени нито за Съединени американски щати, нито за Украйна във връзка с възприемането на обстановката . Според ръководителя на американската дипломация " украинците ще продължат да вършат каквото би трябвало, с цел да си върнат земята, която им беше отнета ", до момента в който Съединените щати " ще продължат да ги поддържат. "

Ръководителят на Държавния департамент също акцентира, че Съединени американски щати и други народи в никакъв случай няма да признаят анексирането на украински територии, в случай че Кремъл разгласи този ход . Той напомни, че Вашингтон към този момент е оповестил желанието си да наложи нови " тежки и бързи наказания " на Руската федерация, в случай че Москва реши да разгласи анексия.

Както оповестява " Укринформ ", министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба прикани интернационалната общественост да не се лимитира с мека реакция против подправените референдуми, проведени от Кремъл в Украйна. " Нуждаем се от извънредно сериозна и ефикасна реакция с съответни ограничения, които да ударят съветската стопанска система ", сподели първият посланик на Украйна.
 Шарл Мишел: Европейски Съюз не признава подправени референдуми и резултати
Шарл Мишел: Европейски Съюз не признава подправени референдуми и резултати

След оповестените от Русия за сполучливи избори в украински области
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР