Съединените щати наложиха нови санкции срещу Русия, включително срещу 24

...
Съединените щати наложиха нови санкции срещу Русия, включително срещу 24
Коментари Харесай

САЩ налагат нови санкции срещу приближени на Путин

Съединените щати постановиха нови наказания против Русия, в това число против 24 предприятия от софтуерния бранш и отбранително-промишления комплекс, както и против хипотетичната другарка на съветския президент Владимир Путин, предадоха осведомителните организации, като се позоваха американското министерство на финансите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Санкции са наложени на общественото акционерно сдружение

"Магнитогорски металургически комбинат " и на олимпийската шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева , за която се твърди, че има връзка с Путин - нещо, което съветският президент отхвърля.

„ Докато почтени хора страдат от противозаконната експанзия на Русия, съдружниците на Путин се обогатяват и финансират луксозен метод на живот ", съобщи във вторник министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън.

"Министерството на финансите ще употребява всички налични принадлежности ,

с цел да се увери, че съветският хайлайф и поддръжниците на Кремъл ще бъдат подведени под отговорност за съучастието си във войната, която коства безчет жертви “, добави тя.

Новите наказания обгръщат 24 предприятия от софтуерния бранш

и отбранително-промишления комплекс на Русия, предприемачи и ръководители на области в Украйна, които Русия счита за „ освободени “.

Санкциите значат заледяване на активи в Съединени американски щати

и възбрана за американски жители или компании да вършат бизнес с лицата от листата, на които също по този начин е неразрешено да влизат в Съединени американски щати.

След като Англия наложи наказания на Алина Кабаева през май,

а Европейски Съюз направи това през юни, в този момент и Съединени американски щати включиха олимпийската шампионка от 2004 година в санкционния лист, показва АП. Кабаева ръководи сега огромната съветска медийна компания NMG (National Media Group).

През април Съединени американски щати постановиха наказания и на двете пълнолетни дъщери на Путин.

Близкият до съветския президент предприемач Андрей Гуриев и неговият наследник също са наранени от последните наказания. Луксозната яхта "Алфа Неро ", за която се твърди, че Гуриев е купил през 2014 година за 120 млн. $, се загатва поименно, отбелязва ДПА. АП добавя, че Гуриев е притежател на имението „ Уитънхърст “, което е второто по величина в Лондон след Бъкингамския замък.

В листата са включени и трима олигарси

- Дмитрий Пумпянски, Андрей Мелниченко и Александър Пономаренко. Поименно се загатва и яхтата „ Аксиома “, която съгласно американските управляващи е благосъстоятелност на Пумпянски.

Сред предприемачите са още

Виктор Рашников – ръководител на Съвета на шефовете на „ Магнитогорския металургичен комбинат “, Антон Урусов – вицепрезидент на Руския фонд за директни вложения, и Наталия Попова – първи заместник-генерален шеф на Innopraktika.

На заглавната фотография - съветският президент Владимир Путин и Алина Кабаева през 2004 година
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР