Съединените щати може да изчерпят средствата за подкрепа на Украйна

...
Съединените щати може да изчерпят средствата за подкрепа на Украйна
Коментари Харесай

Белият дом заяви, че през следващите седмици САЩ ще изчерпят средствата за подкрепа на Украйна

Съединените щати може да изчерпят средствата за поддръжка на Украйна през идващите седмици, в случай че Конгресът не утвърди в допълнение финансиране. Това съобщи Джон Кърби, координатор за стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом, в ефира на CNN.

" Все още имаме малко останали средства. Мисля, че ще имаме задоволително за идващите няколко седмици. Но неналичието на в допълнение финансиране, което поискахме, безспорно ще повлияе на способността ни да поддържаме Украйна през есенните и зимните месеци ", сподели представителят на Белия дом, оповестява ТАСС. 

Според Кърби настъпването на зимата ще усложни бойните дейности и за двете страни. „ Затова желаеме да сме сигурни, че те ще получат всичко належащо “, сподели той.

Според представителя на Белия дом, вероятно прекъсване на активността на федералното държавно управление на Съединени американски щати също би „ повлияло доста върху способността (на въоръжените сили на Украйна) да реализират триумф на бойното поле “.

На 10 август администрацията във Вашингтон изиска от Конгреса като спомагателни разноски от федералния бюджет през фискалната 2023 година, която приключва в Съединени американски щати на 30 септември, 13 милиарда $ за незабавна военна помощ на Киев и 8,5 милиарда $ за помощ на Украйна и редица други страни в региона на стопанската система и сигурността.

В края на август Белият дом изиска от членовете на Конгреса да одобряват самодейност за краткосрочно удължение на държавното финансиране, с цел да се избегне вероятно закриване на няколко федерални ведомства.

Федералното държавно управление ще би трябвало да приключи активността си, в случай че законодателите не одобряват до края на септември бюджет за идната фискална година, която стартира на 1 октомври.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР