Съединените щати изразиха дълбока загриженост относно съобщенията, че Иран е

...
Съединените щати изразиха дълбока загриженост относно съобщенията, че Иран е
Коментари Харесай

САЩ гледат доклади, че Иран е ускорил обогатяването на уран

Съединените щати показаха дълбока угриженост по отношение на известията, че Иран е ускорил производството на уран с оръжеен клас.

Коментарите на представител на Съвета за национална сигурност на Белия дом пристигнаха късно във вторник в отговор на отчет, публикуван от Международната организация за атомна сила (МААЕ), който предизвестява, че Техеран е ускорил производството на първокачествен материал.

„ Ядрената ескалация на Иран е още по-загрижена в миг, когато подкрепяните от Иран проксита не престават своите рискови и дестабилизиращи действия в района, в това число неотдавнашната смъртоносна офанзива с дрон и други опити за офанзиви в Ирак и Сирия и офанзивите на хутите против търговски плавателни съдове в Червено море “, сподели представителят на Съединени американски щати.

Докладът на Организацията за атомен контрол на Организация на обединените нации до държавите-членки гласи, че Иран е нараснал скоростта, с която създава съвсем оръжеен уран през последните седмици, обръщайки предходно закъснение, почнало в средата на 2023 година

Преди...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР