Съединените щати и техните съюзници планират нови санкции срещу повече

...
Съединените щати и техните съюзници планират нови санкции срещу повече
Коментари Харесай

САЩ: Искаме да наложим санкции срещу повече сектори на руската икономика

Съединените щати и техните съдружници възнамеряват нови наказания против повече браншове на съветската стопанска система, които са от решаващо значение за поддържането на нейната инвазия в Украйна, в това число вериги за доставки, сподели във вторник заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати, Уоли Адейемо, съобщи " Ройтерс ".

Адейемо, говорейки в Лондон по време на европейското си пътешестване, с цел да се съветва със съдружниците по отношение на усилването и налагането на наказания за наказване на Русия, сподели, че разширението на тези старания е ориентирано към подкопаване на „ способността на Кремъл да ръководи своята военна машина “.

„ В допълнение към санкционирането на компании в браншове, които разрешават злонамерената активност на Кремъл, ние също планираме да предприемем дейности за нарушение на техните вериги за доставки “, сподели Адейемо в изявление.

„ Това са дейности, които ще предприемем в съгласуваност с повече от 30 сътрудници и съдружници, които се причислиха към нашата коалиция в отговор на съветската инвазия в Украйна “, добави той, без да разпознава съответни браншове или компании.

Санкциите, наложени след началото на нашествието на 24 февруари, в това число заледяване на активите в задгранична валута на съветската централна банка, възбрана на основни съветски банки и богати елити да правят транзакции в твърда валута, се оказаха извънредно ефикасни, сподели Адейемо.

Санкциите отслабиха съветската стопанска система и оставиха Кремъл с по-малко запаси.

„ Нашите съдружници и сътрудници са ангажирани да подхващат спомагателни обилни стъпки за ограничение на съветската стопанска система, до момента в който съветската инвазия продължава “, сподели Адейемо.

Той приписва триумфа на глобите на мощните многостранни старания и силата на интернационална икономическа и финансова система, построена от демократични страни в края на Втората международна война, която сътвори институции, в това число Международния валутен фонд, Световната банка и предшественика на Световната комерсиална организация.

Тези институции сътвориха интернационалните правила, правила и полезности, които слагат началото на десетилетия на разцвет, само че които бяха отхвърлени от Русия при нейното навлизане в Украйна, сподели той.

„ Нашият многостранен отговор демонстрира, че интернационалната финансова система и икономическият пазар не са отворени за тези, които не съблюдават главните правила на териториалната целокупност и самоопределяне “, сподели Адейемо.

Това включва съветските олигарси, които са обект на наказания, и тези, които може да се опитат да им оказват помощ да скрият активите си, сподели той, добавяйки, че те също ще бъдат изправени пред наказания.

Адейемо сподели също, че потреблението на стопански наказания би трябвало да бъде прецизирано, с цел да се резервира тяхната резултатност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР