Съединените щати и натовските им съюзници отказаха да се поддадат

...
Съединените щати и натовските им съюзници отказаха да се поддадат
Коментари Харесай

Ето как отговори Русия, след като САЩ не приеха исканията й

Съединените щати и натовските им съдружници отхвърлиха да се поддадат на шантажа на Русия, която изиска гаранции, че страни като Украйна и Грузия в никакъв случай няма да бъдат признати в НАТО. Западните страни ясно подчертаха на Владимир Путин, че всяка суверенна страна може сама да дефинира бъдещето си.

Кремъл разгласи през днешния ден, че има опция за продължение на разговора със Съединени американски щати, само че че наподобява ясно, че главните претенции на Русия в региона на сигурността не са били взети поради, макар че Москва не бърза да прави изводи, заяви организация „ Ройтерс”. Описвайки напрежението в Европа като напомнящо за Студената война, представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че на Москва ще ѝ е належащо време, с цел да прегледа отговора на Съединени американски щати на огромните претенции на Русия в региона на сигурността.

Той съобщи, че е в интерес както на Москва, по този начин и на Вашингтон разговорът да продължи, въпреки че съгласно него забележките от страна на Съединени американски щати и НАТО, че главните претенции на Русия са неприемливи, не оставя доста място за оптимизъм. „ Не можем да кажем, че нашите паники са били взети поради или че е демонстрирана подготвеност да се отчетат нашите опасения “, сподели още Песков. Нюансираната реакция на Кремъл ясно сподели, че Русия не отхвърля неотложно отговора на Съединени американски щати и НАТО и не затваря вратата на дипломацията.

Русия отхвърля да възнамерява да нахлуе в Украйна, само че споделя, че желае да наложи „ червени линии”, с цел да отбрани личната си сигурност. Русия струпа хиляди свои бойци покрай Украйна в опит да накара НАТО да даде гаранции, че няма да се уголемява на изток. В отговор на военно напрежение Москва и западните страни организираха няколко кръща дипломатически диалози, само че без пробив. Държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкън сподели, че Вашингтон остава зает с отстояването на политиката на " отворени порти " на НАТО, а Алиансът ясно съобщи, че няма да компрометира главните си правила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР