Съединените американски щати ще отговорят с военна сила на режима

...
Съединените американски щати ще отговорят с военна сила на режима
Коментари Харесай

САЩ заплашиха Сирия с жесток удар

Съединените американски щати ще отговорят с военна мощ на режима на Башар Асад, в случай че той продължи да употребява химически оръжия в страната, заяви „ Дейли Сабах “, базирайки се на съветника по националната сигурност Хърбърт Макмастър.

„ Разпространените фотоси ясно демонстрират, че продължава потреблението на химически оръжия от страна на режима на Асад “, съобщи съветникът на президента Доналд Тръмп. Той съобщи, че е нужна поддръжка, с цел да се забрани потреблението на тези смъртоносни оръжия.

Макмастър уточни, че през април 2017 година американските въоръжени сили са дали отговор с ракетен обстрел на Асад след следващата информация, че е употребявано химическо оръжие против цивилното население. „ Време е всички страни да изискат отговорност от режима на Асад за неговите дейности “, съобщи генералът на Мюнхенската конференция по сигурността.

Режимът на Башар Асад отхвърля обвиняванията, макар че съгласно неправителствени организации и наблюдаващи доста цивилни са станали жертва точно на химически оръжия. Войната в Сирия избухна през 2011 година и продължава и до през днешния ден. Милиони сирийци напуснаха домовете си, а доста бяха убити или ранени при сраженията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР