Съединението на Крим с Русия никога не е било на

...
Съединението на Крим с Русия никога не е било на
Коментари Харесай

Путин: Анексирането на Крим никога не е било на дневен ред преди преврата в Украйна

Съединението на Крим с Русия в никакъв случай не е било на дневен ред преди преврата в Украйна, съобщи съветският президент Владимир Путин по време на годишната си конференция през днешния ден.

Той означи, че е било невероятно Русия да откаже отбрана на кримчани след украинския прелом.
Кремъл: Желанието на Украйна да си върне Крим е „ директна опасност “ за Русия
В четвъртък Кремъл съобщи, че декларираната от Украйна цел да си върне Крим, който Москва завзе през 2014 година, съставлява " директна опасност " з...
Прочети повече
" Изострянето на обстановката стартира през 2014 година Какво се случи тогава? Преврат. Кървав. Хора бяха убивани и изгаряни ", сподели Путин. " Президентът Янукович се съгласи с всичко, получи гаранции от други страни за спокойно разрешаване на обстановката. Как можехме да откажем на Севастопол и Крим да ги вземем под наша отбрана? "

Президентът напомни историята, като сподели, че във връзка с Украйна " те са основали страна, включваща исторически съветски територии ".

Освен това съветският президент показа " усещането си ", че в Украйна се приготвя трета военна интервенция и че оттова " предизвестяват Русия да не се намесва ".

" Ние би трябвало да реагираме ", сподели Путин.
Зеленски изиска директни договаряния с Русия за преустановяване на осемгодишната война
Украинският президент Володимир Зеленски прикани за директни договаряния с Русия за преустановяване на продължаващата към този момент осем години война с...
Прочети повече
Русия би трябвало да мисли за националната си сигурност и непрекъснато да следи събитията в Украйна, означи президентът.

Според Путин главният проблем е, че Киев отхвърля да съблюдава Минските съглашения, които, по думите му, са единственият метод за разрешаване на обстановката в Донбас.

През 2013 година в Украйна избухнаха митинги поради решението на управляващите да спрат политиката, ориентирана към интеграция с Европейския съюз, което докара до прелом и свалянето на президента Виктор Янукович.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР