Съединение, открито в червеното вино, може да помогне за борба

...
Съединение, открито в червеното вино, може да помогне за борба
Коментари Харесай

Научно откритие: Вещество в червеното вино пази мозъка млад

Съединение, намерено в аленото вино, може да помогне за битка с последствията от стареенето, демонстрират нови проучвания. Ресвератролът, който съществува в обвивката на аленото грозде и придава цвета на плодовете, може да спре разграждането на  мозъчните кафези с напредването на възрастта, настояват учените.

Експерименти демонстрират, че естественото съединяване споделя доста от защитните изгоди от нискокалоричната диета и тренировките.
 Ползи от потреблението на алено вино Ползи от потреблението на алено вино
За него се пеят песни и носят митове, с него се чества се и се празнуват тъжни мотиви, то е изкуство и пиво на боговете, занаят и прочие..

Но преди да посегнете към бутилката в хладилника, чаша алено вино не съдържа задоволително количество от съединението, с цел да усъвършенства здравето на мозъка . Констатациите обаче могат да доведат до „ балсам на младостта “, учреден само към чудотворната съставна част. 

Професор Грегорио Валдес от Изследователския институт на Вирджиния " Тех Карилион " има вяра, че хапчето „ шадраван на младостта “ скоро ще е реалност. „ Всички ние се забавяме с напредването на възрастта. Походката, проблемите с равновесието и нарушената двигателна съгласуваност способстват за здравословни проблеми, злополуки, липса на пъргавина и по-ниско качество на живот “, споделя Валдес.

„ Работим върху идентифицирането на молекулярни промени, които забавят двигателните дефицити, зараждащи при стареенето. Вярвам, че се приближаваме към механизмите за закъснение на дегенерацията на невроналните вериги, индуцирана от възрастта “, прибавя той.

По-рано е потвърдено, че ресвератролът оказва помощ на насекомите да живеят по-дълго, като имитира резултатите от ограничението на калориите. На него се приписват и редица други изгоди за здравето, като попречване на сърдечни болести и попречване на рак на червата.

Намерено в тъмното грозде, съединението също съумява да удължи живота на хлебните дрожди с до 80 %. То принадлежи към добре известна група растителни съединения в плодовете, зеленчуците и зехтина, наречени полифеноли, за които е известно, че оказват помощ в битката с рака и сърдечните болести.
 Проста хранителна добавка стопира старческото малоумие Проста хранителна добавка стопира старческото малоумие
Учени от Съединени американски щати удостоверяват, че простата хранителна добавка ресвератрол е способна да забави развиването на Алцхаймер. Ресвератролът се съ...

Изследователи от " Тех Карилион " са изследвали двугодишни мишки - еквивалент на към 70 години в човешки проект. Те са били лекувани с ресвератрол в продължение на 12 месеца за, което е оповестено в The Journals of Gerontology.

Установено е, че съединението пази мозъчните синапси на гризачите от износването на стареенето, ранна характерност на заболяването на Алцхаймер при хората. Те са от значително значение за доброволното придвижване, тъй като предават двигателни команди, които минават от невроните в гръбначния мозък към мускулите.  

Професор Валдес споделя, че във виното ресвератролът е в толкоз дребни количества, че не бихте могли да пиете задоволително от него през живота си, с цел да имате изгодите, които се откриват при мишките, получавайки ресвератрол.

Следващата стъпка е да се разпознава механизмът, който разрешава на ресвератрола да пази синапсите. Ако познаваме механизма, можем да модифицираме ресвератрола или да потърсим други молекули, които са по-ефективни за отбрана на синапсите.

Установено е също, че метформин, лекарство, употребявано за битка с диабет вид 2, има сходни резултати върху мускулите, само че не и върху мозъка.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР