Съдията от Ловеч Иван Иванов е прекарал 24 часа в

...
Съдията от Ловеч Иван Иванов е прекарал 24 часа в
Коментари Харесай

Съдия от Ловеч бил 24 часа в ареста заради подозрения за незаконен нощен лов

Съдията от Ловеч Иван Иванов е прекарал 24 часа в Плевенския арест поради съмнения за противозаконен нощен лов и 15-минутна гонка с полицията. Магистратът е бил в колата на собствен другар - локален предприемач Васил Василев, който е с престъпни регистрации за заличаване и разваляне на непознати движимости. Не успяхме да открием Иванов за коментар. В известие от Ловешкия областен съд споделиха, че той е в отпуск и приканиха, с цел да се избегнат спекулации, да се изчака способените органи да открият обстоятелствата.

Ловеч Бохот, Плевен

Случаят е от нощта против 6-ти октомври, в региона на плевенското село Бохот. Полицаите се усъмнили, че става въпрос за бракониери, тъй като джипът обикалял в кръг, без светлини, само че със разпален военен фар. Шофьорът отказал да спре и последвала гонка като на филм.
Румяна Арнаудова - представител на основния прокурор: Многократно съгласно отчета на полицейските чиновници са се легитимирали, подавали са звукови, светлинни сигнали, изравнявали са се с лидера на джипа, само че все пак той е траял. Използвано е било оръжие, като са употребени 8 стоп патрона, а след това и бойни патрони в гумите на джипа, с цел да бъде спрян.
В джипа са открити 2 заредени ловни пушки, близо 120 патрона и черна маска. На Иванов и Василев още не са повдигнати обвинявания, тъй като се чакат експертизите, изясни Арнаудова. Засега досъдебното произвеждане е за нелегално пречене на орган на реда да извърши служебните си отговорности, само че се проверяват още няколко закононарушения.
Румяна Арнаудова - представител на основния прокурор: Тяхната версия е, че са се разхождали в 23 часа със заредени пушки и са се изгубили. Водачът на автомобила е този, който е попречил на полицейската инспекция - въпросът, който си задава прокурорът, е дали съдията не е подстрекател.
Шефът на ловната дружинка в Бохот Пламен Митев сподели за Българска национална телевизия, че никой не му е желал позволение за лов в техния регион. По думите му е неразрешено да се ловува през нощта, както и на територията на друга дружинка. Хората в селото пък не знаеха съвсем нищо за случая.

Българска национална телевизия: Тук в селото нещо знае ли се за тоя случай?

Илия, гражданин на село Бохот: Абе, сутринта в центъра говореха нещо, но до такава степен - нищо. Некакви ловци ги били намерили, не знам.
От съда в Ловеч обявиха, че не могат да разясняват, тъй като нямат публична информация от прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Уточниха единствено, че в понеделник Иванов е уведомил ръководителя, че е бил арестуван от полицията и е изложил своята версия. Собственикът на джипа и пушките - Васил Василев от ловешкото село Владиня също не направи коментар. Като разбра мотива за позвъняването, прекъсна диалога и си изключи телефона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР