Съдия от Окръжия съд в Търговище е задържан късно снощи

...
Съдия от Окръжия съд в Търговище е задържан късно снощи
Коментари Харесай

Прокуратурата излезе с подробности за арестувания с подкуп съдия

Съдия от Окръжия съд в Търговище е арестуван късно нощес по следствие за получен рушвет, оповестиха от Софийската градска прокуратура. Установено е, че магистратът е осъществил контакт с подсъдимо лице и е изискал от него парите, с цел да понижи присъдата му " отнемане от независимост ". Сумата от 5000 лева е открита при претършуване на автомобила на съдията.
Разследването по случая е почнало след сигнал в ГДБОП, която е уведомила антикорупционната комисия КПКОНПИ. Има други данни по отношение на съдията, като се изключи че е получил тези 5000 лева, само че все още не може да бъде дадена повече информация, разяснява представителят на СГП и зам.-градски прокурор Христо Кръстев. От думите му стана ясно обаче, че по делото са употребявани специфични разследващи средства. " С оглед на това фактология не може да ви бъде предоставена ", добави Кръстев. 
Заместник-председателят на КПКОНПИ Антон Славчев посочи още, че на по-късен стадий ще стане ясна цялостната картина - за какво, по какъв метод и кой е желал или предложил рушвет. Работи се по версията, че тези 5000 лева са половината от дадените 10 000 лева
Съдията е притеглен към наказателна отговорност и е постановено задържането му до 72 часа. Прокуратурата още не е решила дали ще внесе в съда искане за непрекъснато арест на магистрата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР