Съдия Николинка Чокоева подписа днес акт за встъпване в длъжност

...
Съдия Николинка Чокоева подписа днес акт за встъпване в длъжност
Коментари Харесай

Николинка Чокоева встъпи в длъжност като председател на Окръжния съд в Русе

Съдия Николинка Чокоева подписа през днешния ден акт за встъпване в служба " Административен началник - ръководител на Окръжен съд - Русе ". Това заяви пиарът на Русенския съд Светлана Енчева.

Сред формалните посетители на тържествената гала в Мраморната зала на Съдебната палата в Русе бяха членове на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, ръководителите на Апелативния съд във Велико Търново, на Административния съд в Русе и на районните съдилища на Русе и Бяла, окръжният прокурор и районният прокурор.

Енчева напомни, че на съвещанието на Висшия правосъден съвет на 14 февруари тази година, когато арбитър Чокоева е определена, членове от Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет са изтъкнали притежаваните от нея професионални качества и опит, творчеството, силата и толерантността, с които подхожда към административната работа и при решение на проблемите.

Съдия Николинка Чокоева има над 23 години съдийски стаж. Кариерата й в органите на правосъдната власт стартира като младши арбитър в Окръжния съд в Русе в интервала 21 февруари 2000 година - 1 януари 2002 година, след което е арбитър в Районен съд - Русе, а от 24 септември 2009 година правораздава в Русенския областен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР