Съдия Мирослава Тодорова осъди държавата в Страсбург. С решение от

...
Съдия Мирослава Тодорова осъди държавата в Страсбург. С решение от
Коментари Харесай

Съдия Мирослава Тодорова осъди България в Страсбург

Съдия Мирослава Тодорова осъди страната в Страсбург. С решение от през днешния ден Европейският съд по правата на индивида приема, че е погазена свободата на изложение на Тодорова, както и че против нея легални средства са употребявани за паралегални цели. На Тодорова не е присъдено обезщетение, тъй като тя самата не претендира за такова.

Тодорова е един от съдиите, които постоянно гласно за изразявали позиция против статуквото и пороците в правосъдната система. Тя бе и ръководител на Съюза на съдиите в България - най-голямата гилдийната организация в страната, и от тази позиция също непрестанно подлагаше на критика злоупотребите в системата. В отговор против нея започнаха дисциплинарни производства.

Тя заведе делото в Страсбург поради двете дисциплинарни процедури, които приключиха с понижаване на заплатата й и дисциплинарното й уволняване поради забавени каузи.

Европейският съд по правата на индивида в този момент приема, че дисциплинарното произвеждане против Тодорова и наложените й наказания са интервенция в правото й на независимост на изложение, те се на били " нужни в демократичното общество "  при гонене на законните цели. Основната цел на дисциплинарните производства против Тодорова е била не да се подсигурява приключването на делата в период, а да бъде тя глобена и сплашена поради рецензиите й към Висшия правосъден съвет и изпълнителната власт.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР