Съдия Андон Миталов, който получи забрана да пътува до САЩ

...
Съдия Андон Миталов, който получи забрана да пътува до САЩ
Коментари Харесай

Посоченият от САЩ съдия Миталов веднага излязъл в болнични


Съдия Андон Миталов, който получи възбрана да пътува до Съединени американски щати поради корупция, е побързал да излезе в болнични единствено 24 часа след оповестяването на името му от държавния секретар Майк Помпео. Това стана ясно от коментара на ръководителя на спецсъда Мариета Райкова пред медиите.
Шефката на спецсъда призна, че е останала сюрпризирана и разочарована от новината.
"Аз научих това през вчерашния ден от медиите. Това е сериозен удар за нас. Първото, което предприехме тази заран, е да изпратим питане до Специализираната прокуратура за това дали има формирано досъдебно произвеждане ", сподели тя. По думите й "разочарованието е за всички ", тъй като въпросният арбитър се употребил другояче с положително име.
"Още преди изказването на основния секретар, дипломат Мустафа сподели, че има съществени доказателства. Именно поради върховенството на закона, както съобщи тя, дали едно длъжностно лице е отговорно или почтено, още повече арбитър от нашия съд, се потвърждава в развой, след извършено следствие, с присъда ", добави арбитър Райкова.
"Второто е да попитаме инспектората има ли резултат по отношение на инспекцията по сигнал на основния прокурор ", разкри тя във връзка сигнала на предходния основен прокурор Сотир Цацаров за това, че Миталов е разрешил на следствия за шпионаж Николай Малинов да пътува до Русия за награждаването от Владимир Путин.
"Тук приказваме за корупция. Корупция се потвърждава или отхвърля не при инспекция, а при следствие ", съобщи Мариета Райкова. И призна, че до момента не е получавала сигнал за сътрудника си, нито пък имало предходни данни за корупция. "Той е излязъл в болнични. Не съм говорила с него, не ме е потърсил ", сподели още шефката на спецсъда.
Самият Миталов през вчерашния ден се измъкна от публицистите с обещанието, че ще изясни в допълнение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР