Съдия Андон Миталов, който е със забрана да пътува до

...
Съдия Андон Миталов, който е със забрана да пътува до
Коментари Харесай

Посоченият от САЩ съдия Миталов веднага излязъл в болнични

Съдия Андон Миталов, който е със възбрана да пътува до Съединени американски щати поради корупция, е побързал да излезе в болнични единствено 24 часа след оповестяването на името му.  Това стана ясно от коментара на ръководителя на спецсъда Мариета Райкова пред медиите.

Шефката на спецсъда призна, че е останала сюрпризирана и разочарована от новината.

" Аз научих това през вчерашния ден от медиите. Това е сериозен удар за нас . Първото, което предприехме тази заран, е да изпратим питане до Специализираната прокуратура за това дали има формирано досъдебно произвеждане ", сподели тя. По думите й " разочарованието е за всички ", тъй като въпросният арбитър се употребил другояче с положително име.

" Още преди изказването на основния секретар, дипломат Мустафа сподели, че има съществени доказателства. Именно поради върховенството на закона, както съобщи тя, дали едно длъжностно лице е отговорно или почтено, още повече арбитър от нашия съд, се потвърждава в развой, след извършено следствие, с присъда ", добави арбитър Райкова.

" Второто е да попитаме инспектората има ли резултат по отношение на инспекцията по сигнал на основния прокурор ", разкри тя във връзка сигнала на предходния основен прокурор Сотир Цацаров за това, че Миталов е разрешил на следствия за шпионаж Николай Малинов да пътува до Русия за награждаването от Владимир Путин.

" Тук приказваме за корупция. Корупция се потвърждава или отхвърля не при инспекция, а при следствие ", съобщи Мариета Райкова. И призна, че до момента не е получавала сигнал за сътрудника си, нито пък имало предходни данни за корупция. " Той е излязъл в болнични. Не съм говорила с него, не ме е потърсил ", сподели още шефката на спецсъда.  -->



Самият Миталов през вчерашния ден се измъкна от публицистите с обещанието, че ще изясни в допълнение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР