Съдебно решение, постановено в полза на Grayscale Investments във вторник,

...
Съдебно решение, постановено в полза на Grayscale Investments във вторник,
Коментари Харесай

Победата на Grayscale не е краят на битката за първия Биткойн ETF

Съдебно решение, постановено в интерес на Grayscale Investments във вторник, може да проправи пътя за въвеждането на първия в историята спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в Съединени американски щати. 

Въпреки това специалистите предизвестяват, че Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) към момента може да оспори този резултат.

Дженифър Шулп, която управлява изследванията в региона на финансовото контролиране в Института Катон, либертариански мозъчен концерн, означи:  

Това развиване на събитията последва правосъдно оборване от страна на компанията за ръководство на активи, последвано от отхвърлянето от SEC на нейния проект за превръщане на водещия й фонд GBTC.  

Съдът особено прегледа особеното отнасяне от страна на SEC на спот Биткойн ETF за разлика от сходни фондове, които се основават на фючърсни контракти – категория, която регулаторът към този момент е глобил.

Това решение обаче не значи безусловно привършване на дългия и комплициран развой.  

Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища разполага с 45-дневен период, с цел да изиска чуване което включва повторна оценка от целия състав от трима съдии. След приключването на този период съдът ще издаде финален мандат, в който ще бъдат разказани идващите стъпки.

Като се има поради неотдавнашното обжалване на SEC против това, което се възприемаше като частична победа за Ripple Labs в настрана дело против регулатора, малко евентуално е SEC да одобри това решение без по-нататъшно оборване.

Комисията може да изиска преразглеждане на решението на окръжния съд във Върховния съд или да избере преразглеждане от окръжния съд, преди да се обърне към Върховния съд.

Като опция SEC може да се откаже от обжалване и да преразгледа предлагането на Grayscale.

Що се отнася до евентуалните последващи стъпки на SEC, окръжният съд отхвърли позицията на SEC, че в предлагането на Grayscale липсват разпореждания, “ “, както акцентира Джейк Червински, основен шеф по политиките в Blockchain Association.  

Опасенията на SEC по отношение на измамите и операциите бяха посочени като причина за предходни отхвърляния на спот Биткойн ETF.

Въпреки това съдът не е задължил SEC да утвърди предлагането на Grayscale, добави Червински, оставяйки опция на SEC да дефинира различни учредения за отменяне на предлагането.

Червински също по този начин изрече съмнение, че SEC може да пояснява решението на окръжния съд като грациозен излаз от съпротивата си против ETF.  

Освен непосредствените последствия, това решение може да има удобно влияние върху няколко компании, които неотдавна желаеха утвърждение за спот Биткойн ETF, в това число огромни играчи като BlackRock и Fidelity.

Някои специалисти в този момент оферират SEC да преразгледа предходните си утвърждения на фючърсни ETF за Биткойн. Денис Келехер, основен изпълнителен шеф на Better Markets, означи:

Източник:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР