Съдебни заседатели признаха майка от Мичиган за виновна за непредумишлено

...
Съдебни заседатели признаха майка от Мичиган за виновна за непредумишлено
Коментари Харесай

За първи път: Осъдиха майка заради масова стрелба с четири убийства, извършена от детето ѝ

Съдебни заседатели признаха майка от Мичиган за отговорна за непредумишлено ликвидиране, тъй като не е попречила на сина си да извърши смъртоносна пукотевица в учебно заведение.

45-годишната Дженифър Кръмбли е първият родител в Съединени американски щати, наказан за непредумишлено ликвидиране поради всеобща пукотевица, осъществена от детето им, оповестява BBC.

Прокурорите я упрекнаха, че е показала немарливост, като е разрешила на сина си да има револвер и е пренебрегнала предупредителните знаци. Съпругът й Джеймс е изправен пред обособен развой по същите обвинявания. Той не се признава за отговорен.

Синът им, в този момент на 17 години, излежава пожизнен затвор за убийството на четирима съученици в Оксфордската гимназия в Мичиган на 30 ноември 2021 година При стрелбата са ранени и седем души.

Съдията, говорейки пред правосъдните заседатели, сподели, че това евентуално е " най-трудното нещо, което в миналото сте правили ".

Г-жа Кръмбли изглеждаше безчувствена и гледаше право надолу, до момента в който присъдата беше прочетена в съда на окръг Оукланд във вторник. Тя беше упрекната в четири обвинявания за непредумишлено ликвидиране, всяка от които носи оптималната присъда от 15 години. Някои родственици на убитите при стрелбата показаха облекчение от присъдата.

„ Народът проговори! Бък Майър, бащата на Тейт Майър, 16-годишен, погубен при стрелбата, сподели пред BBC в изказване.

„ Можете да се съгласявате или да не сте съгласни с хората, само че по този начин би трябвало да работи системата.

Въпросът в основата на процеса беше дали майката е могла да планува и предотврати смъртоносното закононарушение. Г-жа Кръмбли и нейният брачен партньор Джеймс купиха револвера, употребен от техния наследник, броени дни преди стрелбата. Те бяха упрекнати от полицията няколко дни след убийствата. Полицията трябваше да търси двойката и ги откри в индустриална постройка в Детройт след сигнал от обществеността. Повече от две години те са държани в областен затвор, без да могат да пуснат гаранция.

Първоначално родителите трябваше да бъдат съдени дружно, само че през ноември желаеха обособени процеси. Джеймс Кръмбли би трябвало да бъде изправен пред съда през март.

По време на процеса против нея прокурорите показаха доказателства, че Итън Кръмбли е желал помощ за психологично здраве и се е оплаквал от халюцинации, само че сподели, че родителите му не са го лекували. Г-жа Кръмбли сподели на трибуната, че не счита, че синът й има проблеми с психологичното здраве.
Сутринта на стрелбата родителите прекъснали учебна среща по отношение на притеснителна рисунка, която синът им бил нарисувал, с цел да отидат на работа, и отказали да заведат тогава 15-годишното момче вкъщи. Училищните чиновници го върнали назад в клас, без да ревизират раницата му, в която имало револвер. Само часове по-късно той умъртвил Хана Сейнт Джулиана -14 година, Майър - 16, и Мадисин Болдуин и Джъстин Шилинг, и двамата на 17 години.

Някои специалисти допускат, че делата против семейство Кръмбли могат да доведат до повече обвинявания за родителите на деца, които правят всеобщи стрелби.

Стивън Дж. Морс, професор по право и психиатрия в Университета на Пенсилвания, сподели, че не е склонен с присъдата, като твърди, че защото Итън Кръмбли се е признал за отговорен, той е единственият виновен за стрелбата.

„ Разбирам, че тя не е безусловно най-хубавата майка на света, само че това не е закононарушение “, сподели той.

Г-н Морс сподели, че има вяра, че решението може да сътвори неприятен казус, карайки съдилищата да търсят „ изкупителни жертви “ в сходни обстановки.

Прокурорите се пробваха да създадат същото по време на двуседмичния развой, потвърждавайки, че госпожа Кръмбли е пренебрегнала молбите на сина си за помощ, макар че е изразила угриженост за него в персонални известия.

Те демонстрираха известия сред госпожа Кръмбли и мъж, с който тя е имала връзка, в които тя сподели - преди да участва на учебната среща в деня на стрелбата - че се опасява, че синът й ще направи " нещо неуместно ". Когато застана в своя лична отбрана на процеса, госпожа Кръмбли се опита да хвърли виновността върху брачна половинка си за оръжието, закупено за сина им. Тя сподели на правосъдните заседатели, че брачният партньор й е довел сина им в оръжеен магазин в деня след Деня на благодарността, с цел да му купи револвер като подарък.

Семействата на жертвите показаха отчаяние, че учебните чиновници не са понесли същите правни последствия като господин и госпожа Крамбли.

Независимо следствие, оповестено предходната година, твърди голям брой пропуски на учебната система, в това число позволяването на Итън да се върне в клас, без да бъде тествана раницата му. Училището се ангажира да прегледа и усъвършенства своите практики и политики в отговор на отчета.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР