Съдебна развръзка на кошмар в ямболското село НедялскоРевнувал 17-годишното момиче,

...
Съдебна развръзка на кошмар в ямболското село НедялскоРевнувал 17-годишното момиче,
Коментари Харесай

Доживотен затвор за пастрок, удушил бременната си щерка

Съдебна развръзка на призрачен сън в ямболското село Недялско
Ревнувал 17-годишното момиче, че чака близнаци и ще се дами

Хвърлил натрупа в бунар

Доживот ще търка наровете 45-годишния Йовчо Стоянов за убийството на 17-годишната му доведена щерка, бременна с близнаци. Това реши преди дни Окръжният съд в Ямбол, само че наказаният продължава да отхвърля, че е протегнал ръка на момичето. Зад закононарушението се крият нечисти мераци на пастрока към невръстната Мария, настояват жителите на село Недялско, които към момента не са се отърсили от кошмара макар развръзката му на първа инстанция.

На 12 август 2021 година Мария потегля за Ямбол и повече никой от най-близките ѝ хора не я вижда жива. В рейса пътува с другар на годеника си Янчо, наподобява спокойна и дори се майтапи. Връща се в село Недялско след няколко часа и се прибира у дома, където е единствено вторият ѝ татко Йовчо. Приятелят ѝ е на работа, майка и е отпътувала за Русе да оказва помощ на братовата си жена след тежка интервенция.



Снимка на годениците Мария и Янчо от общия им профил във фейсбук.

Така 17-годишното момиче изчезва. Разтревоженият Янчо подава в полицията сигнал, че бременната му избраница Мария е изчезнала. В дома ѝ той открива чантата с мобилния ѝ телефон и пари, които стоят недокоснати. Младият мъж вижда, че стаята на Мария е разхвърляна, спалнята е счупена, а по лицето ѝ ръцете на пастрока ѝ има пресни следи от одрасквания с нокти. Тогава обаче не обръща изключително внимание.

За видяното се сеща дни по-късно - на 19 август, когато другари на момичето откриват тялото ѝ в безлюден бунар най-после на селото. Сабин Личев и Младен Наков обръщат внимание на бездомни кучета и чакали, които се навъртат към герана и по този начин стигат до страшната находка.



Трупът на момичето е открит в зарязан бунар в края на селото.

“Нещо ме преряза от вътрешната страна, само че запазихме хладнокръвие, обадихме се в полицията, пристигнаха на заранта и извадиха Мария. Беше ужасна панорама, още потрепервам като си спомня. Някой отиде до дома ѝ, с цел да каже на майка ѝ Тодорка, която се беше върнала от Русе. Там бил и Йовчо. Той нищо не споделил, единствено ръцете му почнали да треперят по-силно от нормално, тъй като има подобен тик...”, споделя по-късно Янчо, който няма никакви съмнения, че убийството е дело на пастрока.

Във съдбовния ден Йовчо изпратил синовете си, 19-годишният Стоян и 12-годишният Петър да изведат фамилното стадо с овце на паша в полето и останал самичък у дома. “Познавах Йовчо от години, в никакъв случай не сме се спречквали, той беше общо взето безмълвен човек, не съм го виждал пийнал, с изключение на да пасе овцете ходеше да оказва помощ с цел да изкарват някой лев в допълнение. Чувал съм да описват, че сякаш посягал на Мария, само че тя нищо не ми е споделяла...”, споделя Янчо. Хора от селото обаче са безапелационни, че вторият татко на Мария имал полови мераци към момичето и това не било загадка за никого. Някои си припомнили, че са го виждали да опипа гърдите ѝ, макар, че девойката израснало от дребна с Йовчо и го смятала за собствен татко.

Мнозина считат, че пастрокът не е могъл да преживее обстоятелството, че Мария била бременна в третия месец, освен това с близнаци и се е канела скоро да мине под венчило. “Възнамерявахме да подпишем в гражданското с Мария в събота, на 28 август, а сватбата да бъде през септември. В Ямбол на 12 август тя отиде за надзорен обзор при доктор Кети Паскалева, тогава си е направила и последното си селфи на автогарата, усмихната, щастлива, бъдеща майка, нищо не демонстрира, че часове по-късно към този момент няма да е измежду живите!”, приказва през сълзи 20-годишният ѝ другар.

Мария единствено за една-две години се трансформирала от дете в чернокоса хубавица. Ходела постоянно на учебно заведение в Ямбол. Влюбила в две-три години по-големия Янчо и двамата се сгодили. Уж го създали скрито под предлог, че честват рождения ѝ ден в края на април 2021 година, само че нямало човек в селото, в което живеят към 150 души, да не знае за двамата влюбени.

Знаели и фамилията му, и майката на Мария - Тодорка, която приела с наслада годежа. В обществената мрежа Мария и Янчо си създали общ профил, създали си идентични татуировки като удостоверение за любовта си. Дошъл и денят, в който се схванало, че преди малко навършилата 17 години Мария е бременна с близнаци. Още на първия обзор гинеколожката открила, че единият плод е повреден и че най-вероятно ще се наложи преждевременното му премахване, само че я успокоила че няма да има сериозен проблем.

Полицията задържа пастрока Йовчо ден, откакто е намерено тялото на Мария. На 20 август жертвата е заровена, а майка незабавно още веднъж отпътува за Русе. Според криминалисти, разследвали зверското закононарушение, претекстът за убийството е ревнивост. Йовчо заживял с майката Тодорка, когато Мария била една 2-годишна, само че откакто момичето почнало да става госпожица, той почнал да я харесва като мъж. Момичето се радвало, че ще се махне от него и ще има деца от обичания си Янчо. Най-вероятно за пастрока ѝ това била непоносима панорама. В спалнята ѝ са открити следи от него, жертвата се е съпротивлява до последно, преди да бъде удушена. Експертиза е потвърдила, че Йовчо по този начин е не е могъл да реализира мераците си, даже принудително.

“Този човек би трябвало да остане до гроб в пандиза, знаем че няма смъртно наказване, само че подобен изрод не би трябвало да вижда слънцето на независимост! Сега може и да отхвърля, само че все един ден ще го застигне възмездието!”, не крие възприятията си към жестокия палач Янчо, който счита, че животът му е разрушен.

И до момента твърди, че е почтен
Напъхал бельото в устата на жертвата, с цел да не вика
До деня на жестокото ликвидиране Йовчо Стоянов не е има престъпни прояви, само че специалисти за открили, че убийството е било осъществено с изключителна свирепост. Мария е била удушена, в устата ѝ килърът напъхал бельото ѝ, преди да я постави в чаршаф, взет от вкъщи им, и да хвърли тялото в пресъхналия геран. Пред магистратите Стоянов акцентира, че е смятал момичето за доста близко, което изключвало опцията да го убие. В правосъдната зала са разпитани 16 очевидци, които са показали, че откакто момичето е изчезнало, пастрокът станал извънредно нервозен и обезпокоен. Трима от тях са декларирали, че Мария се страхувала от доведения си татко поради непрекъснатите му мераци и подмятания за секс с нея. Те обяснили още по време на следствието, че момичето се е оплаквало от агресивното държание и заканите на доведения си татко.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР