Съдебен спор около реален житейски казус вкара филма от 2009

...
Съдебен спор около реален житейски казус вкара филма от 2009
Коментари Харесай

Фенове искат Сандра Бълок да върне Оскар-а си заради съдебен спор, в който тя дори не участва

Съдебен спор към действителен житейски проблем вкара кино лентата от 2009 година " The Blind Side " (Невидима зона) в центъра на несъгласия в обществените мрежи. А основната актриса Сандра Бълок беше подложена на рецензии за ролята си, която ѝ донесе " Оскар ".

Филмът на режисьора Джон Лий Ханкок е биографична спортна драма, двъхновена от същинската история на американския футболист от NFL Майъкл Оер. Сюжетът наблюдава негър младеж, който живее в приемно бяло семейство. С негова помощ той съумява да отиде в лицей и да се трансформира в спортна звезда.

Историята е заимствана от персоналния живот на Оер, който е осиновен от видимо великодушното семейство Туохи. Поне такива бяха изказванията до момента. 37-годишният американски футболист заведе дело против приемното си семейство и за първи път призна, че в действителност те в никакъв случай не са го осиновявали, само че са се възползвали от неговия триумф.

Според правосъдни документи, представени от BBC, Туохи са измамили Oeр да подпише пълномощие за потребление на името му в бизнес покупко-продажби, откакто е навършил 18 години. Той твърди, че Шон и Лий Ан Тухи са се възползвали от документа и са спечелили милиони долари на негово име, в това число и за кино лентата " The Blind Side " - до момента в който той не е получил никакви пари за продукцията.

Футболната звезда желае съдът да приключи тяхното настойничество и да подреди на семействоот да му изплатят назад парите, които му се поставят.

" Лъжата за осиновяването на Майкъл е основа, върху която сънастойниците Лий Ан Туохи и Шон Туохи са се обогатили за сметка на своя подопечен, долуподписаният Майкъл Оер. Той открива тази неистина за свое оскърбление и позор през февруари 2023 година, когато научава, че попечителството, за което се е съгласил с претекста, че това ще стане пълновръстен член на семейство Туохи, в действителност не му обезпечава никакви фамилни връзки с тях ", се споделя в правосъдното заявление.

Адвокатите на Оер настояват още, че фамилията продължава погрешно да твърди, че футболистът е техен осиновен наследник и по този метод употребяват името му като инструмент за разпространение на тяхната кариера и личната им фондация.

Критики против Сандра Бълок

Съдебната борба към живота на футболния състезател бързо откри място за разногласия в обществените мрежи, в които беше намесен и актьорският състав на кино лентата " The Blind Side ". Някои почитатели се пробваха да препишат виновност на Сандра Бълок и я приканиха да върне своята премия " Оскар ", която ѝ беше връчена за превъплъщението ѝ в Лий Ан Туохи - " приемната майка " на Оер.

Критиките против звездата бяха водени от расови претекстове към това, че сходни функции не трябва да бъдат награждавани.

" Тя е страхотна актриса, всички знаем това, само че в този момент въпросът е в това, което символизира този трофей - една цялостна неистина, имитация, машинация и незаконни дейности ", написа консуматор в обществената мрежа X (бившия Twitter).

Много други консуматори обаче се включиха в полемиката и акцентираха, че Бълок просто си прави работата и играе написана по сюжет роля, която няма нищо общо със протичащото се в действителния живот.

" Напълно неправилно и незаслужено е да ѝ се приписва виновност за новите и надълбоко притеснителни изказвания за действителната история ", съобщи телевизионният и кино критик Ричард Рупър.

Американският артист и сътрудник на Бълок в " The Blind Side " - Куинтон Аарон, отговори на нападките против звездата и прикани хората, които се сърдят на нея да се " успокоят ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР