Съдът в италианския град Мачерата нареди Филипо Клаудио Джузепе Ферлацо,

...
Съдът в италианския град Мачерата нареди Филипо Клаудио Джузепе Ферлацо,
Коментари Харесай

Мъжът, убил нигерийски имигрант в Италия, остава зад решетките

Съдът в италианския град Мачерата подреди Филипо Клаудио Джузепе Ферлацо , признал, че предходната седмица е пребил до гибел на улицата нигерийски мигрант в намиращия се в Централна Италия град Читанова Марке, да бъде оставен в предварителния арест , съобщи АНСА.

Случаят потресе Италия поради жестокостта, с която бе осъществено нападението, и поради събитието, че е имало и минувачи, които не са се притекли на помощ, а са гледали безучастно и са снимали с телефона си побоя над 39-годишния махленски търговец Алика Огорчукву.

Адвокатът на нападателя Ферлацо - Роберта Бицари, сподели, че е декларирала на днешното правосъдно съвещание, че обвиненият спомага на следствието, че към този момент се е извинил за случилото се и е обяснил, че не расизъм е претекстът за действието му.

Според следствието нападението в центъра на Читанова Марке, което стана в петък, е плод на изцяло нелепи претекстове, споделиха източници.

Прокуратурата в Мачерата упрекна 32-годишния Ферлацо в ликвидиране и обир, защото, както се твърди, откакто умъртвил Огорчукву, той взел телефона му, само че в обвиняването не се загатва за расизъм като утежняващо виновността събитие.

Ферлацо от дълго време е страдал от душевен проблеми, заради което неговата майка е била избрана от съда за негов легален аставник. " Защо не е бил следен тогава, веднага като е имало аставник? ", попита Франческо Мантела, юристът на фамилията на убития мигрант.

Източник: АНСА
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР