Съдът призна за виновен подсъдим, обвинен от Районна прокуратура-Перник за за

...
Съдът призна за виновен подсъдим, обвинен от Районна прокуратура-Перник за за
Коментари Харесай

Четири години затвор за опит за превеждане на миграни през българо-сръбската граница

Съдът призна за отговорен обвиняем, упрекнат от Районна прокуратура-Перник за за опит за превеждане на миграни през българо-сръбската граница, оповестиха от обвиняването.

На 6 септември 2020 година в Регионална дирекция „ Гранична полиция “-Драгоман постъпила оперативна информация за активността на двана нъже, обвързвана с нелегално превеждане на задгранични жители от България за Сърбия.

Незабавно била образувана група от полицейски чиновници, която се насочила към село Бутроинци, област Перник. Стигайки до региона на ело Проданча, те открили 30 афганистански жители . Междувременно двамата водачи на мигрантите са съумели да избягат.

Те били оповестени за общодържавно търсене и след това арестувани. В хода на следствието те са били привлечени в качеството на обвинени за опит за превеждане през границата на страната на задгранични жители без документи, измежду които имало и такива, ненавършили 16-годишна възраст, без позволение на надлежните органи на властта.

Деянието им е останало незавършено, заради интервенция на полицейски чиновници от РДГП-Драгоман. Районен съд-Трън наложи на единия обвиняем наказване от 4 години „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване и санкция в размер на 10 000 лв..

Неговият съизвършител умря в хода на правосъдното произвеждане. Присъдата предстои на обжалване пред Окръжен съд–Перник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР