Съдът отказа окончателно на прокуратурата издаване на европейска заповед за

...
Съдът отказа окончателно на прокуратурата издаване на европейска заповед за
Коментари Харесай

Окончателно: Съдът отказа да издаде европейска заповед за арест на Пепи Еврото

Съдът отхвърли дефинитивно на прокуратурата издаване на европейска заповед за арест на някогашния следовател Петьо Петров Еврото , заяви Българска телеграфна агенция.

Столична дирекция на вътрешните работи охранява трима души, като Любена Павлова е измежду тях, изясни старши комисар Любомир Николов

Според апелативните съдии не може да се направи обосновано предложение, че Петров е направил закононарушението, в което е упрекнат.

Бившият следовател, прочут с прякора Пепи Еврото, е упрекнат за длъжностно заграбване по делото „ Осемте джуджета “ . Причината - незаконно лишаване на златни монети, които са били конфискувани по дело на спецпрокуратурата. 

Разследването на  аферата „ Осемте джуджета “  бе рестартирано след встъпването в служба на и. ф. основен прокурор Борислав Сарафов. Той разкри, че още преди три години прокурор от Върховната касационна прокуратура е открил груби нарушавания и възможни закононарушения по случая, само че проверката му е била скрита от бившето управление на държавното обвиняване.

До края на предходната година против Петров имаше издадена европейска заповед , само че единствено от прокуратурата. След влезнали в действие законови промени този акт към този момент се издава от съда по искане на държавното обвиняване. Така се стигна до процедурата, която завършва с решението на съда през днешния ден, написа Българска телеграфна агенция.

Уточнението идва след брифинга на министър Калин Стоянов

С решението си от през днешния ден Апелативният съд удостовери определението от градския съд от предходната година. Актът не стопира хода на следствието.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР