Съдът оправда Светла БъчвароваСъдът призна подсъдимата Светла Бъчварова – Пиралкова

...
Съдът оправда Светла БъчвароваСъдът призна подсъдимата Светла Бъчварова – Пиралкова
Коментари Харесай

Съдът оправда Светла Бъчварова

Съдът оправда Светла Бъчварова
Съдът призна подсъдимата Светла Бъчварова – Пиралкова за невиновна, защото в хода на правосъдното разследване не беше потвърдена тезата на държавното обвиняване. Това написа в направените и оповестени претекстове към оправдателната присъда на Пиралкова.

Според правосъдния състав, тезата, че от подписаната договорка сред Селскостопанска академия и „ Литекс Комерс “ АД е произлязла забележителна щета в размер на 1 326 671.36 лева е построена на безкритичното разбиране в обвинителния акт на заключенията на движимостите лица, които в досъдебното произвеждане отвън компетентността си са дали мнение по сложени им задания от правно естество.

„ В хода на следствието не са събрани доказателства каква е била извлечената от „ Литекс Комерс “ АД икономическа изгода от сключването и осъществяването на контракта “, написа още в претекстовете. Съдът се опита да запълни тази доказателствена празнина, само че с оглед приключването от края на инкриминирания интервал на 5-годишния период за запазване на счетоводната документи от страна на „ Литекс Комерс “ АД не бяха показани нужните документи.

В претекстовете е посочено още, че за закононарушение по член 220 Наказателен кодекс вреди, не могат да се дефинират като пропуснати изгоди, с което се изключва опцията за ангажирането към наказателна отговорност на подсъдимата. Изложеното в обвинителния акт не дава съображение на съда да признае Светла Бъчварова - Пиралкова за отговорна в осъществяването на друго закононарушение. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР