Съдът е насрочил разпоредително заседание по наказателния процес срещу Р.М.

...
Съдът е насрочил разпоредително заседание по наказателния процес срещу Р.М.
Коментари Харесай

Ето какво се случва със свирепия убиец Радослав, заклал майка си в жк. "Дианабад"

Съдът е насрочил разпоредително съвещание по наказателния развой против Р.М. (на 43 години), упрекнат от Софийска градска прокуратура за съзнателно ликвидиране, осъществено при изискванията на домашно принуждение - закононарушение по член 116, ал.1, т. 3, т. 6, т. 6а, вр. член 115 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият М. живеел с майка си Р.Ц. в апартамент в столичния ж.к. „ Дианабад “. Жената работела като готвачка и нормално се прибирала късно вечер. Относно периодическите отсъствия на сина си за 2 – 3 месеца, обяснявала на съседите, че е обвързвано с уговорките му в чужбина.

През времето, когато бил у дома, обвиненият постоянно злоупотребявал с алкохол, влизал в спорове с майка си, което ставало мотив за кавги посред им. Понякога преспивал на етажната площадка, откакто бил изгонван от жилището.

В началото на м. март 2019 година Р.М. още веднъж се върнал у дома. Съседите им ставали неволни очевидци на всекидневните кавги с майка му.
По обяд на 10.03.2019 година обвиненият почнал да използва ракия, което траяло до късна вечер. Р.Ц. няколкократно му правила забележки и го укорявала, че пие, вместо да й помогне в къщната работа.

Около 23 ч. обвиненият М. влезнал в стаята на майка си, която била полузаспала. С носения от него нож й нанесъл удари в региона на гърдите и корема, които засегнали жизненоважни органи, в резултат на което дамата умряла.

Р.М. се върнал в кухнята, допил останалия алкохол, след което задремал. Сутринта напуснал жилището и се настанил за две нощувки в хотел в столичния ж.к. „ Люлин “, където след това бил арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи.

В хода на следствието на убийството е бил осъществен оглед на местопроизшествието, при който до леглото на потърпевшата бил открит и конфискуван нож.

От заключението на направената по делото съдебномедицинска експертиза е открито, че гибелта на Р.Ц. се дължи на множеството прободно – порезни пострадвания в региона на гръдния панер, корема и горните крака, засягащи жизненоважни органи.

Престъпното действие било осъществено от Р.М. по изключително непосилен метод за майка му. Тя имала опция да осъзнава и прочувствено да претърпява протичащото се, както и да изпитва болки и премеждия. Обвиняемият показал изключителна гняв, озлобление, злопаметност или садизъм, безсърдечие и безсърдечност.

Настоящото дело за ликвидиране, осъществено при изискванията на домашно принуждение, е първото в Софийската градска прокуратура, след признатите в Наказателния кодекс промени, касаещи този тип незаконни действия. За него законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до двадесет години.

Разпоредителното съвещание по делото е планувано за 12.11.2020 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР