Съд: Иван Тодоров остава в ареста, но тримата обвиняеми се

...
Съд: Иван Тодоров остава в ареста, но тримата обвиняеми се
Коментари Харесай

Европол помага за разбиването на паролите на ТАД груп

Съд: Иван Тодоров остава в ареста, само че тримата обвинени се третират неравностойно

Тримата обвинени за хакерската офанзива на Национална агенция за приходите се третират неравностойно, като единият от тях - Кристиян Бойков, е с най-леката мярка за неотклонение - подписка.

Това е един от изводите на състав на Апелативния профилиран съд, който през днешния ден за следващ път отхвърли да пусне шефа на " ТАД груп " Иван Тодоров на независимост.

Според тях към момента има огромен размер информация, сведения, данни, с които той разполага, макар че към този момент офисът е затворен, а компютрите са конфискувани.

Според магистратите той не може да повлияе директно против очевидците или експертните сведения, само че заради неговите интелектуални качества, както и информацията с която разполага, заплахата да извърши закононарушение не е отпаднала. От извода на апелативните магистрати стана ясно, че към момента не са подготвени част от експертизите, както и не са разрушени всички пароли.

Затова нашите криминалисти се обърнаха за помощ към сътрудниците си от Европол. Има изпратена и европейска заповед за следствие. Предстои да се прави експертиза и на телефонната връзка сред обвинените.

Тодоров е в ареста от 8 август предходната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР