Събуждането през нощта по едно и също време може да

...
Събуждането през нощта по едно и също време може да
Коментари Харесай

Каква диагноза показва буденето в един и същ час

Събуждането през нощта едновременно може да бъде знак за нарушавания в тялото. Сред рисковите аргументи за това са проблеми с черния дроб, белите дробове и жлъчния мехур. Вижте защо алармират събуждането в другите часове на денонощието:

21:00 – 23:00
Много хора усещат натурален спад на тонуса, отмалялост, което се дължи на специфичен енергиен цикъл, по време на който човешките органи минават в режим на сън. Всеки от тях е изключително деен в избрани часове, някои работят през нощта.

23:00 – 1:00
Тялото минава в „ режим на сън “: температурата спада, метаболизмът се забавя. Жлъчният мехур обаче работи с цялостен потенциал. Пробуждането по това време е вероятен симптом на недохранване, яденето на несъразмерни количества храна, изключително мазна на вечеря. Такава храна изисква повече време за преправка, като ненужно напряга жлъчния мехур.

1:00 – 3:00
Тялото се освобождава от токсините. Опасна причина за пробуждане през нощта през този интервал от време могат да бъдат проблеми с черния дроб. Органът по това време на денонощието интензивно работи, отделяйки нездравословни субстанции.
Освен това черният дроб също разгражда алкохола през нощта. Когато процесът завърши, равнището на кръвната захар внезапно спада, което също може да ви накара да се разсъните.

3:00 – 5:00
Опасна причина за нощните събуждания в такива моменти от време на време е белодробната дисфункция. Тези, които страдат от кашлица сред три сутринта и пет сутринта, би трябвало да бъдат прегледани от пулмолог.

5:00 – 7:00
Организмът стартира да изхвърля кортизола. Хормонът кара тялото да се разсънва. В същото време стартира прочистването на дебелото черво. Ако непрекъснато се събуждате през тези часове, най-вероятно за вашия биоритъм е най-добре да се изхождате през този интервал.

Инфо:ретро.бг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР